RÓLUNK

 

2012-ben alakultunk és ebben az évben kezdte meg az egyesület a felnőtt csapat működtetését. 2013 nyarától önálló utánpótlás és női szakág alakult, saját csapatokkal. 2013 nyarától az egyesület látja el a jászberényi labdarúgó létesítmények hasznosítását. 2014 januárjától az egyesület szervezi a városi kispályás labdarúgást is, önálló szakosztályként. 2014 nyarán megkezdődött a futsal felépítése is. 2014 őszén a jászberényi sportiskolában is megindult a labdarúgó képzés.

 

Egyesületünkben jelenleg több mint 300 labdarúgó sportol versenyrendszerben, és közel 800 kispályás focista űz hobbisportot. Ezzel sportolói létszámunk alapján Jászberény legnagyobb sportegyesülete vagyunk, amire nagyon büszkék vagyunk!

Hálásak vagyunk a megannyi sportolni vágyó fiatalnak amiért minket választanak és természetesen mindent el is követünk azért, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk számukra. Igyekszünk már a lehető legkorábban megtalálni a focizni vágyó fiatalokat, ezért dolgoztunk ki egy iskolaprogramot is, amelyet a későbbiekben szeretnénk sportosztályi szintre emelni. Körzetközponti minősítésünknek köszönhetően pedig a régióra még nagyobb fókuszt fordítunk és igyekszünk támogatni a vidéki tehetségek lehetőségeit is.

Az elmúlt esztendőkben komoly fejlesztéseket sikerült eszközölnünk a városi sportlétesítményekben, új gyepszőnyeget, öntöző- és vízelvezető rendszert kapott a Városi Stadion centerpályája és tartalékpályája, új öltözőépület és 600 férőhelyes fedett lelátó épült. Építettünk két új műfüves pályát és felújítottuk a műfüves nagypálya gyepfelületét is. Terveinkben szerepel a labdarúgó létesítmények további megújítása, ezzel a környezet még szebbé tétele is. Folyamatban van a Városi Stadionban található műfüves pálya lefedése, amely edzéslehetőséget biztosít a fiatalok számára a téli időszakban.

Edzőink képzése is folyamatos. Hiszünk abban, hogy az állandó tanulás ebben a szekcióban is kiemelt szereppel bír, ezért úgy határoztunk, hogy az MLSZ által kiadott képzéseken túl, a méltán népszerű Coerver oktatási módszerben is részt kívánunk venni.

Utánpótlás nevelő munkánk eredményeképp a jászberényi felnőtt csapat 3/4 része már saját nevelésű fiatalokból áll. Emellett sikerült olyan klubokba is eljuttatni fiatal játékosokat, mint a Ferencváros, az MTK, az Újpest, a Budapest Honvéd, a Vasas vagy a Debreceni VSC. Mindemellett van játékosunk többek között a Diósgyőr, a Kisvárda és a Mezőkövesd utánpótlásában is. Őszintén hisszük, hogy a fiatalok felkészítésének kell középpontba kerülnie, ezért fő célunk elsődlegesen jászsági labdarúgók szerepeltetése a bajnokságokban.