Zsinórban harmadik győzelmünkre

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság csapatai a hét végén a harmadik forduló mérkőzésein lépnek pályára. Csapatunk szombaton, 17 órakor a Tállya együttesét fogadja Gyöngyösön.

Bajnoki rajtunk remekül sikerült – 2-1-re nyertünk Cigándon, majd 4-0-ra a Gyöngyös ellen -, ám a kettős győzelemnek akkor lesz igazán értéke, ha most első “hazai” mérkőzésünkön is begyűjtjük a három pontot. Ahogy vezetőedzőnk, Arany László mondta néhány napja, “zsinórban három meccset nem lehet véletlenül nyerni …”.

Nagyon rossz úton járnánk azonban, ha azt hinnénk, a Tállya ellen elég lesz a futballcipőt felküldeni a pályára. A Keleti csoport mezőny évek óta rendkívül kiegyensúlyozott, bárki, bárki ellen képes a pontszerzésre. Talán éppen hét végi ellenfelünk idei szereplése a legjobb példa rá. Az első fordulóban esélye sem volt a sikerre Pesterzsébeten, 3-0 után a szépítő találatát is csak a 90. percben szerezte. Egy hete viszont négy gólt rúgott a szezonnak feljutási reményekkel neki futó Cigándnak.

Hogy melyik arcát mutatja szombaton az Uray Attila dirigálta szabolcsi gárda nem tudjuk, de nem szabad, hogy megérezze a “vér szagát”, mert akkor könnyen véget érhet hibátlan sorozatunk. Az első perctől kezdve ugyanazt a fegyelmezett, koncentrált játékot kell nyújtanunk, mint tettük azt az eddigi két bajnoki fordulóban. Támadósorunk az egyik legerősebb az egész mezőnyben, több olyan játékosunk is van, aki képes eldönteni egy, egy mérkőzést, azaz amennyiben védekezésünk rendben lesz, ismét szép hét vége várhat szurkolóinkra …