Visszatértünk Stájerországba

Csapatunk ezekben a napokban egy héten keresztül az ausztriai Niederöblarnban – mondhatni megszokott helyén – edzőtáborozik. Nem csak a Német Gyula dirigálta felnőtt keret, hanem a Szabó Zoltán edző vezette U19-es gárda is buszra szállt a szombati, BVSC elleni felkészülési meccset követően és este annak rendje és módja szerint megérkezett az Alpokban található kisvárosban.

Tizenhét mezőnyjátékossal és három kapussal érkeztünk a Stájerország szívében fekvő, erdők által övezett kisvárosba – tudtuk meg Német Gyula vezetőedzőtől. – Már velünk tartott a Pénzügyőrtől szerződtetett Balogh Bálint, a Szombathelyről érkező kapus, Csutorka Márk, valamint a klubunkhoz visszatérő Nagy Szabolcs is, miként a keret tagja három, az U19-cel tavasszal bajnokságot nyerő fiatal, Penczner Vilmos, Szabó Ádám és Kátai Ádám is. A felnőtt kereten kívül 13 fővel itt készül a Szabó Zoltán irányította U19-es gárda is.

Három kapust említett …

  • Miski Zoli és Csutorka Márk mellett az ősszel számíthatunk Mencezeles Ivánra is, akinek novemberre halasztották kézoperációját. A jelek szerint Iván vállalni tudja a téli szünetig a szereplést. Akkor hosszabb szünetünk lesz, mint most nyáron, talán lesz ideje a teljes felépülésre.

Hiányzik viszont Szanyi Krisztián.

  • Középső védőnk az első felkészülési meccsen, a Békéscsaba ellen térdsérülést szenvedett, s nagyon úgy tűnik, hogy elszakadtak a szalagjai, ő kiesett a teljes őszi idényre.

Mennyire mondható késznek a keret ezek után?

  • Egy középső védőre, illetve egy mindkét oldalon bevethető szélsőre még szükségünk lenne. Zajlanak a tárgyalások, hamarosan kiderül, miként zárulnak.

Csapatunk az edzőtáborból hazafelé tartva, szombaton 17 órakor, Ajkán lép pályára legközelebb hazai felkészülési találkozón.