Vezetőedző nélkül, teljes kerettel

A Füzesgyarmat és a kis-Diósgyőr után idei harmadik hazai bajnoki összecsapására készül csapatunk. Vasárnap 16 órakor a Putnok együttesét fogadja, a mérkőzést Rózsavölgyi Dávid vezeti, segítői Pogonyi Ferenc és Flinta Zoltán lesznek.

Eddig mindkét jászberényi találkozóját megnyerte a Német Gyula dirigálta csapatunk, s remélhetően nem lesz ez másként holnap délután sem. Igaz, ezúttal Pálinkás Gergőéknek nélkülözniük kell vezetőedzőnk kispadról bekiabált tanácsait, lévén a fegyelmi bizottság három meccsre a lelátóra száműzte szakvezetőnket.

  • Azzal kell kezdenem, hogy sajnos megérdemlem a büntetést, még ha súlyosnak is tartom, hogy az öltözőből is kitiltott a bizottság – vélekedett felvetésünkre Német Gyula. – Játékosként is ezer fokon égtem a pályán, és most edzőként sem tudok kibújni a bőrömből, de igyekszek tanulni az esetből. Régen rossz lenne egyébként, ha azon múlna egy, egy győzelmünk, hogy én ott vagyok a kispadon vagy sem. Úgy gondolom, egy szakvezető addig tud igazán segíteni csapatának, míg nem kezdődik el a meccs, a játékvezető kezdő sípszavától már a játékosokon múlik minden. Most is átbeszéltük mire számíthatunk a Putnoktól és mit kell nekünk futballozni, hogy itthon tartsuk a három pontot. Három “öreg” játékosomra nagyobb teher hárul most a pályán, de nem féltem őket …

A múlt héten nem volt ott a keretben a sérüléssel bajlódó Ludasi Martin, ám helyettese, Balogh Bálint remek játékkal, góllal hálálta meg a bizalmat. Kérdéses, most, hogy mindenki felépült kisebb, nagyobb nyavalyájából, s mindenkire számíthat szakmai stábunk, változtat-e a kezdőn Német Gyula.

Mert hát azért a kezdőcsapatot ő jelöli ki …