Vendéglátónknak lesz izgulni valója

A hét végén a huszonharmadik fordulót rendezik a harmadosztályú bajnokság Keleti csoportjában. Csapatunk a szomszédvár Cegléd együttesének vendége lesz. A vasárnapi találkozót a járványügyi szabályoknak megfelelően zárt kapuk mellett rendezik.

Együttesünk – mivel nem kértünk NB II-es licencet – tulajdonképpen kényelmes helyzetben készülődhet a hét végi összecsapásra. Vesztenivalónk nincs, izguljon hát ellenfelünk. Márpedig a CVSE-nek van miért aggódni. A bajnokságot nagy reményekkel kezdő gárda – néhány éve még az NB II-ben szerepelt – ugyanis jelenleg a 12. helyen tanyázik a táblázaton, előnye a még bent maradást jelentő helyektől mindössze öt pont. Az idei szezonrajtja is felemásra sikeredett, hiszen “hatpontos” meccsen csupán döntetlent ért el Cegléden.

A Makrai László dirigálta gárda elsősorban harmatos támadójátékának köszönheti szerényebb szereplését. A Keleti csoport 20 csapata közül a legkevesebb gólt érte el, még a sereghajtó is többször talált az ellenfelek kapujába, mint a kék-sárga egylet. Ugyanakkor védekezése teljesen rendben van, mindössze hat együttes kapott kevesebb gólt.

Őszi keretéből távozott télen a rutinos védő, Juhász György, ugyanakkor Damásdi Alex személyében egy magasabb osztályban (DVSC, DEAC) szerepelt támadó érkezett Debrecenből. Sőt a Hódmezővásárhely színeiben ősszel 9 gólig jutó Pleszkán Tibor is elkötelezte magát Ceglédre januárban. A két friss szerzeménytől egyértelműen azt várják, hogy góljaikkal biztos bent maradáshoz segítsék a gárdát.

A bajnoki mérkőzés vasárnap 14.30-kor kezdődik a Zsengellér Gyula Sporttelepen.

Be the first to comment

Leave a Reply