Végre újra itthon …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majd tizenegy hónap “albérletben” töltött idő után holnap végre hivatalosan is hazaköltözik csapatunk. A jövő vasárnapi tavaszi nyitány főpróbáját a felújított pályán rendezzük.

  • Meglehetősen régen, 2018. április nyolcadikán, a Putnok elleni 1-1 alkalmával láthatta csapatunkat utoljára hazai pályán szerepelni a berényi közönség, azóta a sporttelepünkön zajló munkálatok miatt gyöngyösi albérletbe kényszerültünk – emlékezett vissza az elmúlt hónapokra klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos. – Most végre minden a helyére került, megkaptuk a szükséges engedélyeket is a hivatalos szervektől, illetve az MLSZ-től, így végre hazaköltözhetünk. A bajnoki rajt előtti főpróba alkalmával, vasárnap vesszük birtokba a felújított létesítményt.

A stadionba kilátogató szurkolók már csak a kész “végeredményt” látják, bemutatná egy kicsit részletesebben, mi minden változott meg az elmúlt hónapokban?

  • Kezdjük a pályával. Egy hatvanmilliós beruházás keretében teljes egészében új alácsövezést kapott a pálya, huszonnégy fejes automata öntözőrendszer, illetve vízelvezető-rendszer gondoskodik arról, hogy az új telepítésű fű nedvesség tartalma mindig megfelelő legyen. A füvesítés egyébként már májusban befejeződött, azóta hagytuk erősödni gyepet. Emellett elkészült a vadonatúj, 600 férőhelyes fedett lelátó is. Jelenleg 1000 fő befogadására van hitelesítve a sporttelep, ebből 100 helyet különítettünk el a vendégszurkolók számára. A követelményeknek megfelelően valamennyi műanyag székkel van ellátva. A március 3-i bajnoki rajt előtt adjuk át az új hazai és vendégbüfét, illetve vizesblokkot.

Ezzel teljes egészében befejeződött a sporttelep felújítása?

  • Szó sincs róla, nyáron folytatjuk a munkálatokat. A következő ütemben az edzőpálya, illetve a műfüves pálya felújítása zajlik majd. Mindezek azonban már nem befolyásolják csapatunk hazai mérkőzéseinek megrendezését.

A bajnoki rajt előtti főpróbára holnap (vasárnap) 14 órakor, a Hajdúszoboszló ellen kerül sor.