Vége a szünetnek, folytatódik a bajnokság

Már csak néhány nap és véget ér a több, mint három hónapos téli szünet a harmadosztályú bajnokság résztvevői számára. A csapatok vasárnap a tizennyolcadik forduló összecsapásaival folytatják a pontvadászatot.

A Keleti csoportot jelenleg a Füzesgyarmat gárdája vezeti, ám előnye mindössze kettő pont a DEAC előtt. Az elmúlt hónapokban a békési alakulat gyengülni látszott, ugyanakkor az egyetemisták még erősödtek is talán, így nem tűnik badarságnak kijelenteni, hogy a feljutás első számú esélyeseivé léptek elő. A Cegléd, az ESMTK, a Sényő és mi tisztes távolból követjük a két bajnokesélyest, az erőviszonyokat reálisan nézve, nem valószínű, hogy a kvartett bármelyik tagja beleszólhatna a elsőség kérdésébe.

A Tiszaújváros és a Balassagyarmat nyugodt pozícióból várhatja a folytatást, sem a feljutás, sem a kiesés nem veszélyezteti.

A Putnoktól lefelé viszont már akad izgulni valójuk a hátsó régió tagjainak. Gyöngyösön komoly változások voltak mind a szakmai stábban, mint a játékoskeretben a télen, kérdéses, miként érezteti ez hatását a pályán. Az Eger ugyanakkor megerősödni látszik, kevéssé hihető, hogy búcsúra kényszerülne a nyáron.

Igazából a Tállya, DVSC II., Hatvan, DVTK II négyesből van a legnagyobb esélye két csapatnak, hogy kövesse a bajnokságból kizárt Ózdot. A két élvonalbeli klub “fakója” viszont szükség esetén számíthat első csapata támogatására, azaz a Tállya és a Hatvan számára tűnik a legrizikósabbnak a tavaszi idény.

A 18. forduló párosítása: DVTK II-Jászberényi FC, Putnok-Balassagyarmat, Füzesgyarmat-ESMTK, Gyöngyös-Cegléd, DVSC II-Tiszaújváros, Tállya-Sényő, Eger-Hatvan. Szabadnapos: DEAC.