Vasárnap lesznek a hazai meccsek, Gyöngyösön kezdjük a szezont

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette a harmadosztályú bajnokságok sorsolását. Ezek szerint a Keleti csoportban augusztus 12-én (szombat) kezdődik az őszi szezon és a tavaszról előrehozott tizenhatodik fordulóval, november 25-én ér véget. Jövőre március 3-án, a tizenhetedik játéknap összecsapásaival folytatódik a pontvadászat, mely aztán június 3-án fejeződik be. A bajnok feljut az NB II-be, az utolsó három helyezett pedig kiesik a megyei bajnokságokba. Csapatunk az elmúlt esztendővel ellentétben, a 2017-18-as szezonban vasárnaponként rendezi hazai összecsapásait. Ez alól kivétel a második forduló, amikor az augusztus 20-i állami ünnep, illetve a negyedik játéknap, amikor a válogatott világbajnoki selejtezője miatt az összes bajnoki találkozóra szombaton kerül sor.

Együttesünk idegenben, a Heves megyei bajnokként idén nyáron feljutó Gyöngyös otthonába kezd augusztus 12-én. Egy héttel később a megyei rivális Tiszafüredet fogadja, majd az utolsó nyári fordulóban (08. 26.) Salgótarjánban vendégeskedik. Szeptember első hét végéjén a Balassagyarmat érkezik Jászberény, azaz az első négy fordulóban háromszor is újonc gárda lesz a riválisunk.

Mindez felemás érzéseket kelthet szurkolóinkban, játékosainkban, hiszen a szezon elején az újonc csapatok bizonyítási vágytól fűtve vetik magukat a küzdelmekbe – lásd például az élvonalban a Balmazújváros pontot rabolt a Videoton otthonában -, és ez megkettőzheti erejüket.