Oda lett a dobogó, utolsó hat meccsét elveszítette U17-es csapatunk

Az U17-es korosztályos bajnokság őszi idényében remekül szerepelt a Németh Gyula edző dirigálta csapatunk. Fiataljaink “félidőben” kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel, mindössze két ponttal lemaradva a dobogó legalsó fokán tanyázó Pénzügyőr mögött, a negyedik helyen várták a tavaszi folytatást.

A pontvadászat második felvonása azonban már nem a reményeinknek megfelelően alakult. A tavaszi tizennégy találkozóból csupán hatot sikerült megnyeri, a többin pont nélkül maradt együttesünk. Szemet szúró különbség mutatkozik mind a szerzett, mind a kapott gólok számát illetően is: a második ciklusban tizennéggyel kevesebbszer sikerült bevenni az ellenfelek kapuját, mint az ősszel, ugyanakkor hússzal többször találtak be vetélytársaink ebben az időszakban, mint 2016 második felében. Míg karácsonykor mindössze kettő pont volt a lemaradásunk a harmadik helyezett mögött, ez a különbség a bajnokság végére 15 pontra duzzadt.

Pedig jól indult a tavaszi idény is számunkra. Ott folytattuk, ahol korábban befejeztük, ám az április 23-án megnyert, Gyöngyös (5-3) elleni párharcot követően – ekkor a harmadik helyen tanyáztunk – zsinórban hatszor(!) szenvedtünk vereséget, s visszacsúsztunk a középmezőnybe.

Csapatunk leggólerősebb játékosa Kónya Viktor volt, aki egymaga 28 gólt szerzett, s ezzel a csoport góllövő-listáján a harmadik helyen végzett.