Üldözőből üldözötté váltunk …

Talán még legelvakultabb szurkolóink sem gondolták 2018. november 11-én, az ESMTK otthonában elszenvedett vereséget követően, hogy nyolc játéknappal később, április 7-én este a Jászberényi FC együttese vezeti az NB III Keleti csoportjának mezőnyét. Az éllovas Szolnoki MÁV 7, a második ESMTK 5 ponttal állt csapatunk előtt. Ehhez képest jelenleg két ponttal megelőzve a Tisza-partiakat és hárommal a fővárosiakat, a JFC a listavezető.

A papírformának megfelelően magabiztos győzelmet arattunk vasárnap a sereghajtó otthonában …

  • A 4-0-ás végeredmény, illetve a meccs összképe alapján azt gondolom, úgy nyertük meg a találkozót, ahogy azt egy komoly álmokat szövögető gárdának illik. Bár fölényesnek tűnik a győzelmünk, azért messze nem volt olyan egyszerű ezt elérni. A Stécé rendkívül elszántan, nagy erőket mozgósítva lépett pályára, ami nem véletlen, hiszen az életben maradásáért küzd. Már a meccs elején is megvoltak a helyzeteink, de csak közvetlenül a szünet előtt sikerült megszereznünk a vezetést. A második gólunk után vált könnyebbé a helyzetünk, akkor már előrébb kellett merészkednie a hazai alakulatnak, s ezt kihasználva tettük igazán magabiztossá sikerünket.

A két komoly, bár ellentétes előjelű tétért küzdő gárda csatájában mi döntött a javunkra?

  • Nem megbántva a salgótarjániakat, úgy gondolom egyéni képességek dolgában jobban állunk, s jobb csapatunk van. Ennek ellenére mindvégig azt tudatosítottam játékosaimban, győzelmünk záloga, hogy mentálisan mennyire leszünk összeszedettek. Nyugodtan kijelenthetem, nagyon együtt volt a társaság. Egy szóval röviden a válaszom, fejben múltuk felül a hazaiakat, elsősorban fejben dőlt el a találkozó sorsa.

Üldözőből üldözötté váltunk. Melyik pozíció a könnyebb?

  • Ha én azt tudnám … Majd a háború, azaz a bajnokság végén kiderül. Mindkettő mellett és ellen is szólnak érvek. Egy biztos, a sorozatos győzelmeknek mindig összekovácsoló, hangulat javító ereje van. Jó passzban vagyunk, mentálisan nagyon erős a keretünk, de … De tisztában vagyunk vele, ahogy riválisaink, mi is fogunk hibázni. A kérdés, ezeket a hibákat ki, miként, mennyi idő alatt tudja feldolgozni. Szeretnénk minél tovább kitolni hibátlan sorozatunkat, most éppen a kilencedik sikerünkre készülünk. De senki ellen nem jön magától a győzelem. A hét végén, a DEAC ellen sem fog! Csak ugyan ilyen elszánt, akaratos, fegyelmezett játékkal van rá esélyünk!

A debreceniek elleni vasárnap bajnoki találkozó 16 órakor kezdődik Jászberényben.