Újabb nehéz idegenbeli erőpróba vár csapatunkra

A hét végén a 25. forduló mérkőzéseivel folytatódik az NB III-as labdarúgó bajnokság. Csapatunkra újabb nehéz erőpróba vár, méghozzá ismét idegenben.

A sorsolás elkészítésekor még nem tudhatta az MLSZ versenybizottsága sem, hogy néhány klub tavasszal közös “albérletet” választ magának saját pályája felújítása miatt. Aztán az élet úgy hozta, hogy a Putnok, majd a kis-Diósgyőr sporttelepén is elkezdődtek a munkálatok, s mindkét klub vezetőinek választása a múcsonyi pályára esett, mint ideiglenes otthon. Mivel pedig csapatunk gyors egymásutánban játszik idegenben a Putnokkal, illetve a DVTK II-vel, egy hét leforgása alatt kétszer látogat a kis borsodi településre.

– Irigylésre méltó gyepszőnyeg fogadott minket egy hete Múcsonyban, így egy szavunk sem lehet, hogy milyen környezetben kellett játszanunk – felelte honlapunk érdeklődésére csapatunk vezetőedzője, Gelei Károly. – Bár hazai pályán nem úgy mennek a dolgaink, ahogy szeretnénk, idegenben remekül teljesítünk. Mintha a vendégként lejátszandó meccseken lekerülne a teher játékosaink válláról, felszabadultan mernek játszani. Remélem az újabb idegenbeli meccsre sikerül átmenteni a Putnok elleni formát, s folytatjuk sorozatunkat.

Csapatunk utolsó négy idegenbeli meccsét (REAC, MTK II, Debrecen II, Putnok) megnyerte, ennek is köszönheti, hogy a második helyen tanyázva üldözi a listavezetőt. A vasárnapi találkozón nehéz feladat vár együttesünkre, hiszen a Diósgyőr II masszív, erős gárda, mely rendszeresen több, az NB I-ben is szerepelő játékosával (legutóbb Kitl, Ternován, Makrai, Mahalek is játszott a Hatvan ellen) “tuningolja” fel keretét.

A vasárnap 11 órakor, Múcsonyban kezdődő összecsapást Kovács Imre vezeti, segítői Fodor Richárd és Farkas Dávid lesznek.