Új csapatot kell építenem …

Hiába szerepelt messze a várakozás felett csapatunk az őszi idényében, hiába várjuk a listavezető mögött belátható közelségben, a második helyről a tavaszi folytatást, amint az az elmúlt napok híreiből kiderült, gyökeres változásokon megy át csapatunk ezekben a napokban.

  • Mikor 2019 nyarán átvettem a csapat irányítását, nem gondoltam volna, hogy másfél év alatt harmadszor is új csapat építésébe kell kezdenem – fogalmazta meg tömören véleményét vezetőedzőnk, Német Gyula. – Sajnos be kellett látnunk, hogy megfelelő (városi) támogatás nélkül lehetetlen komolyabb terveket szövögetni. Meg kell nézni Jászberény sportéletét: a kosarasok meccset sem tudtak nyerni a 2020-21-es bajnokságban, az egykor szép napokat megélt női röpisek visszaléptek az első osztálytól és szinte serdülő csapattal szerepelve a második vonalban is csupán egyetlen győzelmet arattak. Nálunk hiába jött össze egy ütőképes keret, ilyen anyagi háttérrel esélyünk sincs a profiligában való szereplésre. Akkor inkább most húzzuk meg a nadrágszíjat és tavasszal ne a feljutást, hanem a fiatalok beépítését  tekintsük elérendő célnak. Ezzel nyerhetünk fél évet, hiszen annyi pontunk van, nemhogy kiesési gondunk nem lehet, de még így is a mezőny első felében végzünk majd.

Mennyire érték váratlanul a történések, mennyire számított rá, hogy ilyen vérveszteséget szenved keretünk?

  • Az őszi szezon második felében, mikor Tóth János betegség miatt kidőlt a sorból, már várható volt, hogy az eddigieknél is szerényebb lesz a költségvetésünk. Azt el tudtam képzelni, hogy 8-9 meghatározó játékost megtartunk és a távozókat fiatalokkal pótoljuk. Arra viszont nem gondoltam, hogy ennyien elmennek, Szemere Balázs távozása pedig, függetlenül attól, hogy megértettem indokait, kimondottan rosszul érintett. A legszomorúbb az egészben, ha most nem a második, hanem az első helyen állunk, akkor is ez történik.

Ki döntött, hogy ki megy és ki marad?

  • Akadt olyan játékos, aki saját maga akart távozni, és akadt olyan is, akinek elnök úrral közösen köszöntük meg az eddigi játékot.

Mire lehet képes az “új” csapat?

  • Ha azt nézzük, hogy Bonica, László, Szanyi, Aranyos, Süttő, Lőrincz, Szőllősi és Pálinkás maradt az általában pályára lépett kezdőből, és melléjük beépítjük legtehetségesebb fiataljainkat, lehet egy jó kezdőnk. A gond akkor kezdődik majd, amikor sérülés, eltiltás miatt néhányan kidőlnek a sorból. Ahogy hallom egyébként, nem mi vagyunk az egyetlen csapat a Keleti csoportban, mely ilyen érzékeny veszteséget szenvedett. A Tiszakécske és BVSC kivételével riválisaink is gyengültek, így az első hatban végezhetünk.

Ki az a fiatal, aki felhívhatja magára a figyelmet tavasszal?

  • Palcsó Martin, Kurunczi Gábor vagy éppen Borbás Martin már hosszabb ideje a felnőttekkel készül, ők mindenképpen előtérbe kerülhetnek, de szerényebb lehetőségeink ellenére szeretnénk még igazolni is. Elsősorban olyan fiatalt, aki kötődik Jászberényhez, a klubhoz …

Átalakuló csapatunk első felkészülési meccsét szombaton, a fővárosban vívja az Újpest II-U19 vegyes ellen.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply