Ugyan olyan gólokat kapunk sorozatban

Két egymás követő bajnoki vereség után érthetően nincs vidám hangulatban vezetőedzőnk. Mikor az okokról faggattuk, talán még a korábbinál is morózusabbá vált hangja.

  • Hihetetlen, de a szezon kezdete óta ugyanazokat a hibákat követjük el védekezésben, s ezeket rendre megbüntetik ellenfeleink – foglalta össze véleményét tömören a Nyírbátor, illetve az ESMTK ellen kapott gólokról, illetve vereségről Arany László.

Azért két teljesen más mérkőzést játszottunk az elmúlt két hétvégén …

A szabolcsiak elleni hazai meccsen szinte felbillent a pálya a fölényünktől, legalább hat, hét ordító ziccert dolgoztunk ki, de képtelenek voltunk a kapuba találni. Nagy nehezen megszereztük a vezetést, aztán két elemi hibánkat kihasználva 5 perc alatt fordítottak a vendégek. Utána hiába szorítottuk be őket ismét vagy a kapufa vagy a kapus hárított, illetve ajtó-ablak helyzetben nem találtuk el a kaput. Vasárnap ellenben két egyforma képességű csapat találkozott Pesterzsébet. A szünetig mindkét oldalon csak helyzetek voltak, ám a térfélcsere után villámgyorsan, mindössze 4 perc alatt két gólos hátrányba kerültünk. Az igazán sajnálatos az, hogy megint ugyan olyan szituációt követően kaptunk gólt, mint korábban. Ennek ellenére visszajöttünk a meccsbe, szépítettünk, helyzetünk volt, kapufát rúgtunk, levegőben lógott az egyenlítésünk, de nem sikerült. A hosszabbításban pedig teljesen kitámadó csapatunkat megkontrázták a hazaiak, végleg lezárva a találkozót.

… ezzel hét pontra nőtt a lemaradásunk az éllovas mögött.

  • Most is azt mondom, hosszú még a bajnokság, nem szabad másra figyelnünk. Csak saját magunkkal foglalkozunk. Tavasszal ráadásul végre ismét Jászberényben fogadhatjuk vendégeinket.

Nem szokott panaszkodni a keret miatt, ám szemmel láthatóan akadnak gondjai …

  • Ennyire látszik? Sajnos Bálint Artúrnak a Nyírbátor elleni meccsen elszakadt a keresztszalagja, rá a legjobb esetben is csak a következő bajnokságban számíthatunk.Rajta kívül a fiatal Győrfi Benedekre is elképzelhető, hogy műtét vár. Személyükben pedig két olyan játékos esett ki, aki játssza a focit.

Csapatunk a hét végén a Sényő együttesét fogadja Gyöngyösön.