U20-as vb-bronzérmessel jön az újonc

A magyar labdarúgó válogatott vasárnapi, portugálok elleni világbajnoki selejtezője miatt valamennyi másod-, és harmadosztályú bajnoki mérkőzést szombaton rendez meg az MLSZ. Így csapatunk Balassagyarmat elleni hazai találkozója is szombaton 17.30-kor kezdődik.

Bár újoncot fogadunk, mindent lehet mondani Kis Károly vezetőedző legénységéről, csak azt nem, hogy rutintalan gárda. Öt olyan játékos van keretében, aki szerepelt az NB I-ben, hárman pedig a másodosztályban mutatkoztak be korábban. Sőt, az Egervári Sándor dirigálta, egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett válogatottban meghatározó szerepet betöltő Nagy Olivér is Balassagyarmatra szerződött az átigazolási időszak utolsó napjaiban. Irigylésre méltó keret, mely nem véletlenül kezdte jól a bajnokságot. A szakemberek véleménye szerint akár a feljutásért zajló küzdelemben is ott lehet a szezon végén.

Két meghatározó játékosa a karrierjét egyaránt Újpestről indító Nagy Olivér (Pécs, Paks, Haladás, SZTK, Gyirmót, Soroksár) és Magos Mátyás (Szolnoki MÁV, Vác), míg a kispadról az a Kis Károly dirigálja a nógrádi együttest, aki korábban ezüstérmet szerzett a Pakssal az NB I-ben, s az Európa Liga selejtezőjében kiütötte az andorrai Santa Coloma, valamint a norvég Tromsö gárdáját is.

A szombati összecsapást Bálint Attila vezeti, segítői Flinta Zoltán és Belicza Bence lesznek.