Tizennégy gólos csatárral jön a Putnok

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság huszonkettedik fordulójában, vasárnap délután a dobogó harmadik fokán tanyázó Putnok együttesét fogadja csapatunk.

A borsodi alakulat hét pontos előnyre tett szert az elmúlt hetekben a dobogóért vívott harcban a kis-MTK előtt, s ezt elsősorban gólerős támadójátékának köszönheti. A listavezető Monor mögött a második legtöbb találatot szerezték Koszta Péter tanítványai a Keleti csoportban. Különösen tavasszal remekelnek a putnoki csatárok az öt idei bajnoki összecsapáson úgy szereztek 12 gólt, hogy a Nyírbátor ellen egyszer sem sikerült a kapuba találniuk. A borsodiak legeredményesebb támadója a 24 éves Katona Bence, aki a Vasas Kubala Akadémiáról kiöregedve másfél évet eltöltött a Szolnoki MÁV együttesénél is. Az idei szezonban már 14 találatnál jár, s ezzel az eredménnyel a 15 gólos Balogh Milán (Monor) és Hornyák Marcell (Nyírbátor, télen az NB II-es Nyíregyházához távozott) mögött a harmadik helyen áll a góllövő-listán.

Koszta Péter vezetőedző nem számíthat a holnapi mérkőzésen Illés Richárd játékára, aki a szerdai, Cigánd elleni mérkőzésen begyűjtötte ötödik sárga lapját.

A vasárnapi bajnoki mérkőzés 16 órakor kezdődik Jászberényben.