Tíz kiesett, három feljutott

Vasárnap befejeződött a 2017-18-as harmadosztályú labdarúgó bajnokság a Keleti, Nyugati, valamint a Közép csoport csapatai számára is. Ahogy arról a versenykiírás korábban rendelkezett, csoportonként az utolsó három, valamint a leggyengébb mutatóval rendelkező 13. helyezett kiesett a megyei bajnokságokba, míg a három aranyérmes feljutott az NB II-be. A profiliga második vonalától a Szolnoki MÁV, a Szeged, valamint a Sopron együttese búcsúzott. A Szolnok minden bizonnyal keletre, a Sopron nyugatra kap besorolást, míg a Szeged vélhetően a Közép csoportba kerül.

A Keleti csoportból a Monor gárdája jutott fel az NB II-be, míg a Balassagyarmat, a Tiszafüred és a télen visszalépett Salgótarján – pontosabban Somos TC – búcsút vett a ligától.

A Közép csoport küzdelmeit a Tiszakécske nyerte meg, s a Hódmezővásárhely, a Mórahalom és a Vecsés végzett az utolsó három helyen.

Nyugaton a Kaposvár bizonyult a legjobbnak, a Veszprém, a Gyirmót II és a Csorna a leggyengébbnek, míg a THSE-Szabadkikötő bizonyult a legrosszabb 13. helyezettnek.

Mivel három megyei bajnok, az Algyő, a Tolna és a Pécsvárad nem vállalta a feljutást, a sorsolás szerint nekik jutó ellenfelek, a Taksony, a Méhkerék és a Sényő együttesei osztályozó nélkül feljutottak az NB III-ba.

Az osztályozó további párosítása: REAC-Sárvár, Eger-Balatonfüred, Szajol-Sajóbábony, Komárom-Maroshegy, Nagykanizsa-Nagyatád, Kecskemét-Hajdúböszörmény, Ménfőcsanak-Salgótarján.

Az oda-visszavágós párharcokat június 9-én és június 16-án rendezik.

Amennyiben Jász-Nagykun-Szolnok megye bajnoka, a Szajol együttese sikerrel veszi a borsodi akadályt, régiónk három csapattal képviselheti magát a 2018-19-as harmadosztályú bajnokság Keleti csoportjában.