Tíz csapat elbúcsúzott az NB III-tól

A hét végén befejeződött az NB III-as labdarúgó bajnokság. Mint köztudott, csapatunk téli hét pontos lemaradásából “csak” hat pontot tudott ledolgozni, s így a második helyen végzett a bajnok Szolnoki MÁV mögött a Keleti csoportban. Nyugaton az Ajka, míg a Közép régióban a Szeged Grosics Akadémia együttes bizonyult a legjobbnak. A három első helyezett – miután rendelkeznek a nevezés feltételeként szabott licence-szel – ősztől egyaránt az NB II-ben folytathatja szereplését.

A harmadosztályból ugyanakkor 10 csapat kényszerült búcsúra. Az utolsó három helyezettek (14-16.) mellett a leggyengébb mutatóval rendelkező 13. is kiesett: Tállya (Borsod-Abaúj-Zemplén), Salgótarján (Nógrád), Cigánd (Borsod-Abaúj-Zemplén), Sajóbábony (Borsod-Abaúj-Zemplén), Hódmezővásárhely (Csongrád), Paks II (Tolna), Makó (Csongrád), Pénzügyőr (Budapest), Csepel (Budapest), Andráshida  (Zala).

A kiesők helyét tíz megyei bajnok veszi át. A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden délelőtt már el is készítette a megyei osztályozó sorsolását. A húsz bajnok közül hat nem vállalta az NB III-as szereplést vagy nem kapott licencet, így a maradék tizennégy csapatból hat – sorsolás után – a Hatvan, a Lipót, a Veszprém, a Balassagyarmat, az Ózd és a Dabas-Gyón játék nélkül jutott fel az NB III-ba. A további négy szabad helyről oda-visszavágós párharcok döntenek.

A húsz megyei bajnok közül a Bonyhád (Tolna) és a Pécsváradi Spartacus (Baranya) nem vállalta az osztályozót, míg a Celldömölk (Vas), a Kiskunfélegyháza (Bács-Kiskun), az Algyő (Csongrád) és a Nagyecsed (Szabolcs-Szatmár-Bereg) nem kapott licencet.

Az osztályozó párosítása: Bicske (Fejér)–Tatabányai SC (Komárom-Esztergom), Tiszafüred (Jász-Nagykun-Szolnok)–DVSC II (Hajdú-Bihar), Hévíz (Zala)–Balatonlelle1,  (Somogy), Békéscsaba II (Békés)–Kelen (Budapest).

Az első mérkőzéseket június 9-én (vasárnap), a visszavágókat egy héttel később, 16-án rendezik.