Tisztelt berényi sportbarátok!

Klubunk, a Jászberényi FC a jövőben szeretné új szintre emelni kommunikációját a szurkolókkal. Nem csak honlapunk arculatát akarjuk megváltoztatni, hanem olyan napra kész oldalt szeretnénk üzemeltetni, mely valóban megfelel a jászberényi sportbarátok kívánalmainak, kiszolgálja információ éhségüket. Nem véletlenül írtunk JÁSZBERÉNYI SPORTBARÁTOKAT és nem „csak” labdarúgó szurkolókat! Szeretnénk, ha a város valamennyi együttesének szimpatizánsai, a kosaras fiúkért, a röplabdás lányokért, a JFC futballistáiért szorítók egy emberként buzdítanák Jászberény csapatait. Hisszük, ha valamennyien összefogunk, annak a város klubjai látják igazi hasznát: a kosarasok a megnövekedett szurkolótábor segítségével odaérhetnek a hőn áhított felső házba, a röpis lányok dobogóra léphetnek az NB I-es pontvadászat végén és a labdarúgók is megnyerhetik az NB III-as bajnokságot.

Negyedszázada, a kilencvenes évek elején már átéltük, milyen is Jászberény, mint „sport-főváros”: NB I-ben szerepeltek a lány kézisek és röpisek, bajnokok voltak a hokisok és időnként a futballisták is kitettek magukért. Aztán jött a „mélyrepülés”. Csapataink nemcsak, hogy teljesen eltűntek az országos bajnokságok élvonalából, de néhány évre a röpisek, jégkorongozók, kézilabdások és labdarúgók is egészen a lét, nem lét határáig süllyedtek.

Az elmúlt években újra felszálló ágba került Jászberény sportja: a semmiből robbantak be az NB I-be a kosarasok, a röplabdások ma már ismét régi fényükben csillagnak, és labdarúgóink is elindultak egy olyan úton, melynek célja a profiliga.

Valljuk, együtt, egymást támogatva könnyebb célba érni. Akkor miért ne próbálnánk meg? A cél közös: Jászberény hírnevének öregbítése. A hét végén a röpis lányok Nyíregyházán, a kosarasok a fővárosban lépnek pályára. Egyedül a labdarúgók szerepelnek itthon. Akkor hát szombaton irány a futballpálya, buzdítsuk közösen a JFC gárdáját a Rákosmente KSK elleni rangadón. A tét immár az első hely!