Tavaszi nyitány Diósgyőrben

A hát végén a tizennyolcadik forduló mérkőzéseivel megkezdődik, pontosabban folytatódik a tavaszi szezon a harmadosztályban szereplő csapatok számára. A Német Gyula vezetőedző dirigálta együttesünk Diósgyőrben lép pályára vasárnap délután.

Ha valaki csak rápillant a táblázat állására, kapásból rávághatja, hogy országos kettes lesz a DVTK II-Jászberényi FC összecsapás, mondván  kis-Diósgyőr sereghajtóként, csapatunk hatodikként várja a játékvezető kezdő sípszavát.  Ráadásul a piros-fehér fiatalok mindössze 5(!) pontot futballoztak össze az eddig lejátszott tizenhét találkozón. Csupán egyszer, még tavaly szeptember elején nyertek az Eger ellen (2-1), és a Gyöngyös (2-2), valamint a Hatvannal szemben (1-1) végeztek döntetlenre, a többi meccsen vereséget szenvedtek. Október 7. óta egyetlen pontot sem szereztek!

Igen ám, de télen jelentős átalakuláson ment keresztül játékoskeretünk, csapatunk átlag-életkora már, már vetekszik a a diósgyőri alakulatéval, azaz kiszámíthatatlan, éppen melyik arcát mutatja. Ugyanakkor biztosra vehetjük, az élvonalbeli borsodi klub vezetői nem nyugszanak bele, hogy második számú csapatuk búcsúzzon a harmadosztálytól és szükség esetén megerősítik az első keretből kimaradókkal. A DVTK szombaton, hazai pályán fogadja az Újpestet, így azon játékosait, akiket nem cserél be Feczkó Tamás vezetőedző, vasárnapra átirányíthatja a “fakóba”. Velük pedig lényegesen erősebb lesz a kis-Diósgyőr …

Ősszel, hazai pályán, Gresó Mátyás és Ludasi Martin hajrában elért találataival 2-1-re diadalmaskodott csapatunk. A vasárnap bajnoki találkozó 14.30-kor kezdődik a DVTK Edzőközpontjában.