Tanulnunk kell az elkövetett hibákból

Az, hogy vereséget szenvedtünk a mezőny egyik legjobb – ha nem a legjobb – csapata ellen a hét végi bajnoki fordulóban, azért nem okozott különösebb meglepetést. Még akkor sem, ha tíz meccses veretlenségi sorozattal a hátunk mögött utaztunk Kazincbarcikára, hiszen a borsodi gárda számít a feljutás első számú esélyesének. A vereség különbsége azonban mindenkit meglepett …

– Valóban csúnyán néz ki a 4-0 – ismerte el csapatunk vezetőedzője, Gelei Károly, mikor arra kértük, értékelje a szombati rangadót. – Ha el akarnám venni az élét a “zakónak” azt mondanám, inkább kapjunk ki egyszer 4-0-ra, mint négyszer 1-0-ra, de nem teszem. Ez a vereség tökéletesen előhozta azokat a hiányosságainkat, melyekkel meg kell küzdenünk a jövőben. Tanulnunk kell az elkövetett hibákból.

Tizennégy meccsen összesen kilenc gólt kaptunk, erre most négyszer is megzörgették a hálónkat. Valóban ekkora volt a különbség a két együttes között?

– A számszerű eredmény ugyan kicsit csalóka, de ilyen vereség után badarság lenne arra hivatkozni, hogy 0-0-nál nekünk volt két ziccerünk, hogy kapufákat rúgtunk. Egyszerűen jobb volt a Kazincbarcika, a nehéz, sáros pálya jobban feküdt gyors, kis termetű játékosaink. Ami nem magyarázkodás, viszont döntően befolyásolta a mérkőzés kimenetelét: fél óra alatt mindhárom cserelehetőségünket ki kellett használnunk, így a folytatásban nem tudtam belenyúlni a meccsbe. A szünet után úgy mentünk ki, hogy ha sikerül szépítenünk, még bármi lehet, ehelyett gyorsan megkaptuk a harmadikat, s azzal végérvényesen el is dőlt a találkozó.

Mit lehet tudni a sérültek állapotáról?

– Herczeg Laci bokáját látva félő, hogy ő már csak tavasszal fog pályára lépni, de Birtalan Jani lábfeje sincs sokkal jobb állapotban.

A csúnya vereség ellenére nincs okunk az elkeseredésre, hiszen továbbra is ott vagyunk az élmezőnyben, s a hét végén máris itt a javítás lehetősége. Szombaton 13 órakor a Hatvan együttesét fogadjuk.