Tállya, az élmezőny mumusa

A magyar labdarúgó válogatott Nemzetek Ligája mérkőzése miatt ezúttal nem a szokásoknak megfelelő időpontban, vasárnap, hanem egy nappal korábban, már szombaton sor kerül az újabb bajnoki fordulóra az NB III-ban. Csapatunk október 10-én, 15 órakor Tállyán lép pályára.

Nyugodtan mondhatjuk, nem szeretem csapathoz utazik együttesünk a hétvégén, játékstílusa valahogy nagyon nem fekszik nekünk. Mióta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárda feljutott a harmadosztályba összesen kilenc meccsen találkoztunk vele – az előző szezonban a járvány miatt csupán egyszer – és egyetlen kivételtől eltekintve mindig végletekig kiélezett összecsapáson dőlt el a pontok sorsa. Mi több, hazai pályán még soha nem sikerült legyőznünk a kék-sárgákat.

De most idegenben lépünk pályára, márpedig Tállyán – még ha meg is kellett izzadnunk a pontokért – eddig soha nem kaptunk ki! Háromszor nyertünk (5-3, 5-0, 1-0), kétszer döntetlenre (2-2, 0-0) végeztünk.

A tállyaiak masszív védekezésre épülő focija nem ízlik a jobb csapatoknak. Nem véletlen, hogy a BVSC, az Eger vagy a Füzesgyarmat is pontokat hullajtott el ellene. Nekünk is fel kell tehát rá készülnünk, hogy nem lesz egyszerű mutatvány feltörni hátsó alakzatát. Utolsó hét meccsén mindössze öt(!) gólt kapott, s a szezon eleji, Tiszafüred elleni meccs kivételével, amikor a kapuba talált, soha nem szenvedett vereséget. Sok múlik támadóinkon, hogy türelmes játékkal sikerül-e mattolni a hazaiak védelmét. Ha igen, jó eséllyel pontokkal térünk haza a borsodi kirándulásról …

Be the first to comment

Leave a Reply