Tállya, a nem szeretem ellenfél

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vasárnap a tizennyolcadik forduló összecsapásaival folytatódik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság a Keleti csoport csapatai számára. Együttesünk ahhoz a Tállyához látogat, mely jelenleg viszonylag kényelmes helyzetben, a tizedik helyen tanyázik, kilenc ponttal megelőzve a legjobb kieső Salgótarjánt.

A tavaszi rajt nem sikerült a borsodi együttesnek, vasárnap, a forduló előtt még sereghajtónak számító Cigánd elleni idegenbeli összecsapásról pont nélkül tért haza. Sőt, a novemberi zárórán is vereséget szenvedett, igaz az ESMTK elleni 0-1 viszont vállalható eredménynek számít.

Uray Attila gárdájával az ősszel hazai – akkor még gyöngyösi – környezetben is meggyűlt a bajunk. Hiába vezettünk a szünetben Svedyuk Alex góljával, a második félidőben Ond János találatával egyenlítettek és végül pontot raboltak a kék-fehérek. Három rutinos labdarúgó távozott télen Tállyáról: Belényesi Miklós Cigándra, Zimányi Adrián Ózdra, míg Lakatos László Gesztelyre szerződött. A helyükre elsősorban fiatalokat igazolt a klub. Érkezett Varga Balázs és Potyka Attila Mádról, Szívós Márk Tiszaladányról, míg Zelinsky Dávid Kassáról szerződött az együtteshez. Utóbbi kivételével valamennyien be is mutatkoztak új csapatukban a hét végi bajnoki rajton.

A Tállya stílusa valahogy nem fekszik csapatunknak, az elmúlt években – a papírformát is felborítva – rendre borsot törtek az orrunk alá, úgyhogy nagyon észnél kell lennünk vasárnap, ha be akarjuk gyűjteni a három pontot.