Taksony-Jászberényi FC 4-1 (1-0)

A márciusi bajnoki rajt előtti utolsó idegenbeli felkészülési mérkőzésén lépett pályára ma délben csapatunk. Vendéglátónk az NB III Közép csoportjában szereplő Taksony gárdája volt.

Taksony-Jászberényi FC 4-1 (1-0)

Taksony: Ivancsics – Szal.ai, Hesz, Gubacsi, Horváth  B., Gálfi, Szilágyi, Tóth M., Szabó B., Patály, Nagy Z. Edző: Gálhidi György.

A II. félidőben pályára lépett: Fürjes, Wágner, Pesti, Lakatos B.

JFC: Csutorka – Micskó, Papp P., Szabó T., László (Kovács B.) – Süttő (Kurunczi) – Szemere, Szöllősi, Kurunczi (Kónya), Nagy Sz. – Pálinkás. Edző: Német Gyula.

14. perc: A 15 éves Kurunczitól elvették a labdát a kapunktól 20 méterre, Szabó Balázs rávezette Csutorkára, majd úgy lőtt a jobb sarokba, hogy az kapusunkról pattant a hálóba, 1-0.

46. perc: Szabó Tamás rosszul fejelte el a labdát a felezővonalnál, Papp luftot rúgott, Szabó Balázs pedig köszönte szépen, bevezette a tizenhatoson belülre és 10 méterről a kapu közepébe helyezett, 2-0.

60. perc: Az előre törő Pappot buktatták a hazai védők. A megítélt szabadrúgást Szöllősi 20 méterről úgy lőtte a bal felső sarokba, hogy a labda a kapufáról vágódott a léc alá, 2-1.

86. perc: Szabó Tamás buktatta Nagyot a büntetőterületen belül, a tizenegyest Szilágyi a jobb alsó sarokba bombázta, 3-1.

90. perc: A jobb oldali alapvonalról beemelt labdát Lakatos Béla középről, 6 méterről a bal sarokba bólintotta, 4-1.

Szegény embert még az ág is húzza: a bemelegítésnél megsérült Palcsó Martin, s nem tudta vállalni a játékot. Mindez azt jelentette, Német Gyula vezetőedző keret nyolc játékosára sem számíthatott a mai találkozón, s csupán két mezőnyjátékos csere állt rendelkezésére. A hazaiaknál régi ismerőst is köszönthettünk: Lakatos Béla az ősszel még csapatunkat erősítette, most télen csatlakozott a Gálhidi György, Tóth Iván alkotta taksonyi szakmai stábhoz, miközben még a játékot is “bevállalta”.

Az első félidőben csak Csutorka Márkon, no meg a taksonyi támadókon múlott, hogy mindössze egyszer zördült meg a háló. Fiatal kapusunk parádézott a gólvonalon, miközben védelmünk szinte átjáróháznak bizonyult. A szünetben sikerült rendezni a sorokat, s bár a térfélcserét követően azonnal növelte előnyét a házigazda, Szöllősi Ferenc bombagólja után több lehetőségünk is akadt az egyenlítésre. Az utolsó percekre sajnos Süttő Attila is megsérült, így a hazaiak bebiztosították győzelmüket.