Szokatlan összeállításban is biztos siker

Mint köztudott, a hét végi bajnoki fordulóban csapatunk 2-1-es győzelmet aratott a Monor elleni “hat pontos” rangadón. Ezzel nem csak visszaszerezte a második helyet a táblázaton, hanem az is eldőlt, hogy a tavalyi nyolcadik helyezés után idén már biztosan a dobogón végez.

A 2-1-es eredmény nem tükrözi híven a mérkőzésen látottakat. Csapatunk tavaszi legjobb játékát produkálva, magabiztos győzelmet aratott a négy egykori élvonalbeli játékost is felvonultató vendégekkel szemben. Tette ráadásul mindezt egy igencsak szokatlan összeállításban.

A forduló előtt tartottunk tőle, hogy a három eltiltott, Nyárasdi Zsombor, László Krisztián és Tisza Kálmán, valamint a sérüléssel bajlódó kapus, Menczeles Iván, és gólkirályunk, Hamar Ádám hiánya döntően befolyásolja majd a rangadó sorsát. A 90 – pontosabban 96 – perc után azonban nyugodtan kijelenthetjük, egyetlen pillanatra sem lehetett érezni, hogy “felforgatott” tizeneggyel léptünk volna pályára. A most bizonyítási lehetőséget kapók remekül helyt álltak: Miski Zoltán rendkívül magabiztos volt a kapuban, Lékó Gergő lendülete, Szanyi Krisztián védőmunkája stabilitást adott a csapatnak, Herczeg László pedig tőle szokatlan poszton szerepelve gólpasszt adott Prasler Thomasnak.

Remélhetően ezzel a győzelemmel végleg levetkőzte csapatunk a hazai pálya okozta “görcsöt” és két hét múlva, hasonló jó teljesítménnyel rukkol ki a listavezető ellen.