Szilágyi Norbert másfél év után tért vissza a kezdőcsapatba

A hét végi, Diósgyőr II elleni meccsre a szokottnál is izgatottabban készült csapatunk egyik játékosa. Bár nem számít ifjoncnak a keretben – sőt 32 évével a legkorosabbak közé tartozik -, mégis mintha tűzkeresztség előtt állt volna, úgy dolgozott benne az adrenalin. Nem csoda, súlyos sérüléséből felépülve, majd másfél év kihagyás után először volt a kezdőcsapat tagja. Szilágyi Norbert, mert hát róla van szó, úgy tért vissza a gárdába, mint amilyen emlékeket hagyott maga után 2015 őszén. Remekül fogta össze társait, technikás, fineszes futballjával karmesterként vezényelte csapatát. Az eredmény nem is maradt el, 1-0-ra diadalmaskodtunk a klub teljes NB I-es vezérkara előtt kettőzött akarattal játszó kis-Diósgyőr ellen.

– Bár korábban meghatározó tagja voltam a csapatnak, a 2015-16-os bajnoki esztendő térdsérülésem miatt teljes egészében kimaradt. Felépülésem után időre volt szükségem, mire most kezdőként kaphattam lehetőséget – felelte érdeklődésünkre az NB I-et is megjárt Szilágyi Norbert.

Hogy érezte magát a vasárnapi “bemutatkozáson”, maradt valami félsz még Önben a sérülése kapcsán?

– Már a hét elején szólt a Mester, hogy elérkezett az idő, kezdő leszek vasárnap. Ugyan minden meccsre úgy készülök, készültem eddig is, hogy játszani akarok, be kell vallanom, azért szaporább volt a pulzusom a kezdő sípszó előtt. Jó értelemben vett drukk volt benne, tudtam, élnem kell a lehetőséggel. Hosszú időt kihagytam, de megdolgoztam a visszatérésért. November óta vártam erre a pillanatra, s nem akartam senkinek sem, legfőképpen magamnak, csalódást okozni. A sérülésem már a múlté, semmiféle félsz nincs bennem, bátran, gondolkodás nélkül mentem bele a csines helyzetekbe is. Küzdelmes, hajtós, tipikusan egygólos meccset játszottunk, s azt ez egy, három pontot érő találatot mi szereztük.

Nyertünk, s így továbbra is üldözzük a listavezetőt, de … De szombaton ismét itthon játszunk, ez pedig az elmúlt hetek tapasztalata alapján nem sok jóval kecsegtet.

– Tisztában vagyunk vele, adósai vagyunk szurkolóinknak, s mindent elkövetünk, hogy kárpótoljuk őket. Nagyon szeretnénk az élen végezni, hogy megvalósítsuk álmainkat, több hiba nem igen fér már bele. Mindegy, hogy szép vagy csúnya játékkal, de nyernünk kell a Tiszaújváros ellen.

Szilágyi Norbi a DVTK II ellen átesett az újabb “tűzkeresztségen”. Most egy újabb gátat kell leküzdenie: utolsó gólját még sérülése előtt, 2015. május 16-án, a Gyöngyös ellen szerezte. Talán szombaton, a Tiszaújváros ellen sikerül ezt a listát is átírni …