Szeretnék a profiligában játszani …

Csapatunk egyik nyári szerzeménye, a 21 esztendős Lukács Richárd nem számít ismeretlennek Jászberényben. Másfél éve már lehúzott egy szezont nálunk, ám tavaly nyáron elfogadta a Kisvárda invitálását …

– Mint egykori debreceni vagy Vasas Kubala akadémistaként más célom nem is lehet a futballban, minthogy kipróbáljam magam a profiligában – felelte honlapunk érdeklődésére Lukács Ricsi. – Tavaly megkeresett az NB II-es Kisvárda szakmai igazgatója, Révész Attila, és én bízva a lehetőségben, elfogadtam a szerződésajánlatot. A nyár végén aztán több kárpátaljai srác került a klubhoz, engem pedig azzal a lendülettel kölcsönadtak az NB III-as Hajdúböszörménynek.

Ugyan a hajdúsági gárda kiesett a harmadosztályból, ám Ricsinek nem ment rosszul a játék, nyolc góljával messze csapata legeredményesebb játékosának bizonyult.

– A későbbiekben sajnos megszakadt minden kapcsolatom a várdaiakkal, egyszer sem jöttek el megnézni, így nem ért váratlanul, hogy idén nyáron szerződést bontottunk. A célom viszont nem változott, továbbra is szeretnék magasabb osztályban szerepelni. Úgy gondolom, erre Jászberényben, illetve a JFC-vel lehet lehetőségem. Rendezettek a viszonyok, fiatal, fejlődőképes a csapat, szóval én bízom benne, hogy egy, két éven belül megvalósíthatom az álmom.

Amikor kék-fehérben szerepelt, játszott már jobbhátvédet, szélsőt, sőt centert is. Mi az igazi posztja?

– Most mondhatnám, hogy mindegy, csak kapjak lehetőséget és kerüljek be a csapat … Mindegyiknek megvan az előnye, így nem bánom, ha több poszton is figyelembe vesz a Mester. Úgy gondolom, a gyorsaságom, a fegyelmezettségem bárhol kamatozhat. Ha viszont választanom kellene, jobbszélsőként érzem magam leginkább otthon. Igaz, ahhoz, hogy egy szélső igazán eredményes játékkal rukkolhasson ki, kell a középpályás sor támogatása. Nyáron nagyon átalakult a keret, úgy hogy idő kell, mire minden fogaskerék a helyére kerül.

Még egy utolsó kérdés: mire számíthatunk a hét végén a Balassagyarmat ellen?

– Nem hiszem, hogy bárki is megorrolna rám, ha azt mondom, számunkra nincs könnyű meccs a Keleti csoportban. Bárki bárkit, bárhol legyőzhet. A Balassagyarmat különösen veszélyes ellenfél, nagyon fegyelmezetten védekezik, és jól kontrázik. Hogy mi dönthet ellenük? Az a csapat számíthat győzelemre, amelyik több párharcot nyer meg a kilencven perc során. Bízom benne, hogy mi leszünk azok …

A Balassagyarmat elleni mérkőzés szombaton 17.300-kor kezdődik Jászberényben.