Szegény embert még az ág is húzza …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Példátlan pechsorozat kíséri a tavaszi idényre készülő csapatunk felkészülését. Az influenzajárvány mellett súlyos sérülések sora nehezíti vezetőedzőnk munkáját.

  • Ha nem velünk történik, talán el sem hiszem – kezdte hét eleji tájékoztatóját egy nagy sóhaj kíséretében Huszák Géza. – Az, hogy a téli influenza átsöpör egy futballöltözőn, benne van a pakliban, ám az, hogy meglévő maródijai mellett az erősítésként érkezettek is egymás után dőlnek ki súlyos sérülés miatt, már, már kezelhetetlenné teszi a dolgot.

Azt tudtuk, hogy kapusunk, Menczeles Iván műtött keze nem úgy gyógyul, ahogy szeretnénk, s legjobb esetben is csak április környékén térhet vissza a pályára. De mi van a többiekkel?

  • Kezdődött azzal, hogy a november óta velünk készülő és januárban vissza is igazolt Birtalan János az idei első felkészülési meccsen, a Vasas ellen térdszalag-sérülést szenvedett. A legutolsó vizsgálatok alapján részlegesen beszakadt az oldalszalag, melynek 6-8 hét a felépülési ideje. Ebből hátra van még a fele, s még akkor sem biztos, hogy azonnal terhelhető lesz. Aztán jött a múlt pénteken Herczeg László “félrelépése”. A Nagykáta ellen komoly bokaszalag-húzódást szenvedett, s bár ő egy hét múlva már szeretne bekapcsolódni a munkába, vannak kétségeim a gyors gyógyulásról. Szombaton aztán beütött a krach, a kimondottan hiányposztra érkező, élvonalbeli rutinnal rendelkező Lakatos Béla egy abszolút vétlen esetnél térdsérülést szenvedett. A felezővonalnál keresztbe akarta elindítani szélsőnket, mikor hátulról belépett lendítő lába elé az érdiek játékosa, így a labda helyett teljes erőből sarkon rúgta. Ma reggel Székesfehérvárott megvizsgálta Mohácsi doktor és oldalszalag-sérülés miatt 4 hét teljes pihenőt rendelt el számára.

Ez négy olyan sérült, akikre március vége előtt nem igen számíthat …

  • Eredetileg 18+2 fős keretet terveztünk tavaszra, mára maradt 14 mezőnyjátékosunk. Az átigazolási időszak csütörtök éjfélkor lejár és hát be kell látnunk, anyagilag is megvannak a korlátaink. Ennek ellenére természetesen még körülnézünk a “piacon”, de egyre nehezebb olyan játékost találni, aki valóban a segítségünkre lehet.

A tervek szerint csapatunkra a héten két felkészülési mérkőzés vár, már ha lesz annyi hadra fogható játékosunk …