Stabilizálni kell a védekezést

Már csak két forduló van hátra az őszi idényből – az ESMTK után az Eger vár még ránk -, plusz két meccset lejátszunk még a tavaszi szezonból is 2019-ben. Ezeken a találkozókon kell annyi pontot gyűjtenünk, hogy megerősítsük pozíciónkat az élmezőnyben.

Ugyan akarásunkra az elmúlt bajnoki mérkőzéseken sem lehetett panasz, ám az eredményekben sajnos mindez nem köszön vissza. A Sényő elleni diadal óta ugyanis nem nyertünk meccset, pedig négyszer is pályára léptünk azóta. Mélyebb elemzésbe nem szeretnénk belemenni, ám egyértelmű, hogy korábbi stabil védekezésünk nem úgy működött az elmúlt hónapban, mint a szezon elején. Az első kilenc meccsen 10 gólt kaptunk – háromszor is érintetlen maradt a hálónk -, az utolsó négy fordulóban pedig hetet! Így hiába vettük be minden mérkőzésen ellenfeleink kapuját, a győzelmek elmaradtak.

Az ESMTK ellen sem lesz könnyű dolgunk, hiszen a fővárosi gárda valamennyi idegenbeli összecsapásán betalált az ellenfelek kapujába, azaz nem “bunkerfocira” rendezkedik be. Öt, vendégként lejátszott találkozóján veretlen maradt, háromszor nyert (Gyöngyös, Tállya, Balassagyarmat), kétszer (DVSC II, DEAC) döntetlenre végzett és ami fontos, 11(!) gólt szerzett.

A vasárnapi, jászberényi rangadón Német Gyula vezetőedző nem számíthat az eltiltott Süttő Attilára, illetve a továbbra is sérüléssel bajlódó Ilkovics Miklósra.

Fotó:

berenyfoci