Sidibe vezérletével maradna bent a DEAC

A hét végén immár a huszonkilencedik fordulót rendezik meg a harmadosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában. Miközben a bajnoki cím sorsa már hetekkel ezelőtt eldőlt, a kiesés kérdése még mindig nyitott. A sereghajtó Tiszafüred együttesének is csupán kettő pont a lemaradása a még bent maradó helyen tanyázó Tállya mögött, de még vasárnapi vendégünk, a tizenkettedik DEAC gárdája is búcsúra kényszerülhet.

A hajdúságiak tehát úgy jönnek hozzánk Gyöngyösre, hogy nem szenvedhetnek vereséget, különben az utolsó fordulóban még bajba is kerülhetnek. A debreceniek igyekeztek tavasszal megerősíteni keretüket, mely reális eséllyel küzdhet meg a bent maradásért. Olyan futballistákat igazolt, mint az élvonalbeli bajnoki címmel és Magyar Kupa-győzelemmel rendelkező gólerős támadó, Ibrahim Sidibe, a szintén a korábban DVSC-ben futballozó, hondurasi Ramos, valamint az éveket az NB I-ben töltő Spitzmüllesr István és Nagy Zoltán.

A DEAC “őszinte” futballját bizonyítja, hogy utolsó nyolc mérkőzésén négyszer nyert (Tiszafüred, Tiszaújváros, Nyírbátor, MTK II) és négyszer vereséget szenvedett (Balassagyarmat, Cigánd, Putnok, Monor), azaz egyszer sem osztozott meg a pontokon.

A vasárnap 17.30-kor, Gyöngyösön kezdődő kilencven percet Leél-Őssy Ádám vezeti, segítői Schweighardt Dániel és Rózsa Dávid lesznek.