Senki nem volt a közelemben

Amint tegnap megírtuk, csapatunk 21 éves védője, Szanyi Krisztián a bajnokság utolsó fordulójában súlyos térdsérülést szenvedett: a tüzetes orvosi vizsgálatok keresztszalag-szakadást állapítottak meg.

Eltelt tíz nap a sérülés óta, hogy érzi magát? – tettük fel a kérdést fiatal védőnknek.

– Hát, voltam már jobban. Ugyan a vért leszívták a térdemből, és így legalább sántikálni tudok, de sem kinyújtani, sem teljesen behajlítani nem tudom a jobb lábam – felelte egy mély sóhaj kíséretében Krisztián.

Mire emlékszik vissza a a mérkőzés 58. percéről?

– Az biztos, hogy senki nem volt a közelemben, futás közben vezettem a labdát, s talán irányt akartam változtatni, amikor egy rossz mozdulat után “bedőlt” a térdem. Egy nagy reccsenést hallottam és iszonyatos fájdalmat éreztem. Bár még soha nem volt komolyabb lábsérülésem, de így is azonnal tudtam, hogy nagy a baj.

Mit állapított meg az orvos?

– Székesfehérváron,dr. Abkarovits Gézánál voltam, aki gyorsan megállapította a szomorú diagnózist: elszakadt az elülső keresztszalagom. Július 17-én műt, s ha minden rendben megy, akkor novemberben kezdhetek el komolyabban edzeni, s a tavaszi felkészülésre kapcsolódhatok be a közös munkába.

Öröm az ürümben, hogy Szanyi Krisztián megúszta keresztszalag-szakadással, sem a porc, sem az oldalszalag nem sérült.