Saját magunkat vertük meg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kettőt aludva a hét végi, számunkra kellemetlen meglepetéssel végződött egri bajnoki találkozóra sem változott vezetőedzőnk véleménye.

  • Változatlanul az a véleményem, mint ami már közvetlenül, a 3-2-es vereséggel végződött vasárnapi találkozó lefújása után fogalmazódott meg bennem – kezdte szokásos keddi értékelését Arany László. – Nincs mit szépíteni rajta,  saját magunkat vertük meg. Olyan súlyos védekezési hibákat vétettünk az első félidőben, ami törvényszerűen megbosszulta magát. Negyedóra alatt kaptunk két óvodás gólt, miközben a nagy helyzeteket mi dolgoztuk és hagytuk ki. A szünet előtt még ennek ellenére is visszajöhettünk volna a meccsbe, de elhibáztuk a tizenegyest. Mégis azt mondom, nem ezen múlott a vereségünk, hiszen ez benne van a játékban.

A hajrában úgy tűnt, a rossz kezdés ellenére is lehet esélyünk a pontszerzésre …

  • Az biztos, több volt ebben a meccsben. Hiába vezettek egy óra után 3-0-ra a hazaiak, két perc alatt egy gólra felzárkóztunk. Szerkezetet váltottunk, mindent elkövettünk az egyenlítés érdekében, ám ezúttal nem jött össze. Talán nem is érdemeltük volna meg.

Meglehetősen felforgatott csapattal léptünk pályára.

  • Az induláskor derült ki, hogy Szemere Balázs párjánál beindultak a szülési fájdalmak, így természetes volt, hogy nem tart velünk Egerbe. A combját fájlaló Szöllősi Ferenc még a bemelegítést is megcsinálta, ám a kezdés előtt az öltözőben közölte, hogy nem tudja vállalni a játékot. Svedyuk Alex eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán, szóval tényleg akadtak gondjaink. Ennek ellenére nem szeretném a hiányukra fogni a vereséget, hiszen éppen arról beszéltünk az elmúlt hetekben, hogy hosszabb a kispadunk, mint korábban.

Azért nyugtasson meg, nem történt tragédia.

  • Bár valóban savanyú a szőlő, nem esett jól a vereség, de hosszú még a bajnokság. Ahogy a 7-1-es győzelmünket nem értékeltük túl, a mostani vereség miatt sem szabad a kardunkba dőlni. Kielemezzük a vasárnapi találkozót, s mindent elkövetünk, hogy még egyszer ne kövessük el a mostani hibákat. Ezzel ma le is zárjuk az egri történetet és már csak a vasárnapi, Salgótarján elleni összecsapásra fókuszálunk. Azon melegében ki akarjuk köszörülni a csorbát!

Csapatunk vasárnap 15.30 órakor az SBTC együttesét fogadja a gyöngyösi pályán.