Rutintalan, de egységes újoncot fogadunk

A hét végén az ötödik forduló összecsapásaival folytatódik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság. A játéknap érdekessége, hogy immár lejárt az MLSZ türelmi időszaka, s valamennyi NB III-as összecsapást vasárnap kell megrendezni. Így csapatunk is a hét utolsó napján fogadja gyöngyösi albérletében soros ellenfelét.

Vendégünk az újonc Sajóbábony együttese lesz, mely nagy küzdelemben csikarta ki a feljutást a nyáron Előbb a Borsod megyei I. osztályú bajnokságban végzett az élen, mindössze négy ponttal megelőzve a Felsőzsolcát – az utolsó fordulóban döntetlenre végzett vetélytársával -, majd a júniusi osztályozón éppen régiónk aranyérmesét, a Szajol együttesét ütötte el az NB III-as szereplés lehetőségétől. A szajoliak hazai pályán 3-2-re diadalmaskodtak, majd a visszavágón 2-1-es vereséget szenvedtek, azaz csak idegenben szerzett kevesebb góljuknak köszönhetően maradtak alul a párviadalban.

A Sajóbábony legénysége azon kevesek közé tartozik a harmadosztályban, mely feljutását követően nem cserélte le fél csapatát. A Kriston István dirigálta keretben alig találni olyan játékost, aki megfordult volna a magasabb osztályban, de még az NB III-ban korábban meghatározónak számító labdarúgó sem igen áll a szakvezető rendelkezésére. … és tulajdonképpen ettől erős az újonc. Egységes, kiegyensúlyozott gárda, mely senki ellen nem ijedt “nyúlként” lép pályára. Az eddigi négy fordulóban egyetlen ellenfelével szemben sem játszott alárendelt szerepet, otthon és idegenben egyaránt képes volt nyerni. Két, két győzelem és vereség a mérlege, öt gólt rúgott, ugyanannyit kapott, azaz nem lesz egyszerű feltörni védelmét.

A vasárnap 16 órakor kezdődő bajnoki találkozót Hanyecz Bence vezeti, segítői Flinta Zoltán és Csóra Szabolcs lesznek.