Rólunk

Jászberényi Futball Club

2012 nyarán tért vissza Jászberénybe a felnőtt labdarúgás, a Nagyiváni Községi Sportegyesület Jászberénybe költözésével. Az eredeti elképzelések szerint a klub csak felnőtt férfi csapatot szerepeltetett volna, a versenyrendszerben kötelezően előírt utánpótlás csapatok Jászberényi Sportegyesület általi biztosítása mellett. A tervek szerint a két egyesület összeolvadt volna, de a különböző érdekellentétek miatt erre már nem került sor. 2012 decemberében rendkívüli Közgyűlésen az NKSE tagsága elnökké választotta a jászberényi Dr. Gottdiener Lajost, az egyesület nevét pedig NKSE-Jászberény FC-vé változtatta. 2013 februárjában a Közgyűlés az egyesület székhelyét 5100 Jászberény, Rákóczi út 44/A. Tt./3. számra módosította, ezzel az egyesület véglegesen Jászberénybe települt át. 2014 januárjában az egyesület elnyerte mai nevét, a nagyiváni tagok végleg kiléptek. Új elnökség megválasztására is sor került, tagjai Dr. Gottdiener Lajos (elnök), Nagy Anita (elnökhelyettes) és Panyi Csaba lettek.

2012-ben az egyesület megkezdte a felnőtt csapat működtetését. 2013 nyarától önálló utánpótlás és női szakág alakult, saját csapatokkal. 2013 nyarától az egyesület látja el a jászberényi labdarúgó létesítmények hasznosítását. 2014 januárjától az egyesület szervezi a városi kispályás labdarúgást is, önálló szakosztályként. 2014 nyarán megkezdődött a futsal és strandlabdarúgás felépítése is. 2014 őszén két jászberényi általános iskolában is megindult a labdarúgó sportiskolai képzés.

Egyesületünkben jelenleg több mint 300 labdarúgó sportol versenyrendszerben, és közel 800 kispályás focista űz hobbisportot. Ezzel sportolói létszámunk alapján Jászberény legnagyobb sportegyesülete vagyunk!

Rólunk írták