Rólunk

Jászberényi Futball Club

2012 nyarán tért vissza Jászberénybe a felnőtt labdarúgás, a Nagyiváni Községi Sportegyesület Jászberénybe költözésével. Az eredeti elképzelések szerint a klub csak felnőtt férfi csapatot szerepeltetett volna, a versenyrendszerben kötelezően előírt utánpótlás csapatok Jászberényi Sportegyesület általi biztosítása mellett. A tervek szerint a két egyesület összeolvadt volna, de a különböző érdekellentétek miatt erre már nem került sor. 2012 decemberében rendkívüli Közgyűlésen az NKSE tagsága elnökké választotta a jászberényi Dr. Gottdiener Lajost, az egyesület nevét pedig NKSE-Jászberény FC-vé változtatta. 2013 februárjában a Közgyűlés az egyesület székhelyét 5100 Jászberény, Rákóczi út 44/A. Tt./3. számra módosította, ezzel az egyesület véglegesen Jászberénybe települt át. 2014 januárjában az egyesület elnyerte mai nevét, a nagyiváni tagok végleg kiléptek. Új elnökség megválasztására is sor került, tagjai Dr. Gottdiener Lajos (elnök), Nagy Anita (elnökhelyettes) és Panyi Csaba lettek.

2012-ben az egyesület megkezdte a felnőtt csapat működtetését. 2013 nyarától önálló utánpótlás és női szakág alakult, saját csapatokkal. 2013 nyarától az egyesület látja el a jászberényi labdarúgó létesítmények hasznosítását. 2014 januárjától az egyesület szervezi a városi kispályás labdarúgást is, önálló szakosztályként. 2014 nyarán megkezdődött a futsal és strandlabdarúgás felépítése is. 2014 őszén két jászberényi általános iskolában is megindult a labdarúgó sportiskolai képzés.

Egyesületünkben jelenleg több mint 300 labdarúgó sportol versenyrendszerben, és közel 800 kispályás focista űz hobbisportot. Ezzel sportolói létszámunk alapján Jászberény legnagyobb sportegyesülete vagyunk!

Rólunk írták

Be the first to comment

Leave a Reply