Rangadóra várva …

Vasárnap a tizenegyedik forduló mérkőzéseivel folytatódik a harmadosztályú bajnokság. Csapatunk a balassagyarmati döntetlen után rangadóra készül, a szezont remekül kezdő Tiszaújvárost fogadja.

Az újvárosi együttes a hetedik fordulót követően öt győzelemmel és két döntetlennel, még a Cegléd sarkát taposva, a második helyen állt a  táblázaton, ám az utolsó három mérkőzésén egyetlen pontot sem szerzett. A hullámvölgy eredményeként visszacsúszott az ötödik helyre, s lemaradása hét pontra nőtt a listavezető Füzesgyarmat mögött. Pedig semmi jelen nem volt a borsodi gárda megtorpanásának. Szeptember közepén még megfosztotta veretlenségétől a DEAC együttesét, ám azóta Sényőn, majd otthon a Balassagyarmat és a Hatvan elleni is vereséget szenvedett. Különösen ez utóbbi két meccs eredménye okozott meglepetést szurkolói körökben. Pedig nem lehet azt mondani, hogy nyeretlen kétévesek alkotják keretét, akik kétségbeesnek egy, egy nem várt eredményt követően.

Bokros Tiborék azért megjárták már a hadak útját, így várható, hogy gyorsan kilábalnak a hullámvölgyből, s az elmúlt évek tapasztalata alapján a JFC ellen minden alkalommal összekapták magukat. Legutóbb idén tavasszal 1-0-ás vereséget szenvedtünk Tiszaújvárosban, s az a vereség akkor végül a feljutásunkba került. Az biztos, a vasárnapi kilencven percen nem számíthat a legutóbbi fordulóban kiállított Lippai Tibor játékára Gerliczki Máté vezetőedző.

Az elmúlt évek eredményei – 2018-19: 4-2, 0-1. 2017-18: 0-0, 1-2. 2016-17: 1-0, 2-2. (Az eredmények jászberényi szempontból értendőek.)