Rangadóra várva …

Vasárnap kora délután a tizenhetedik forduló találkozóival folytatódik a bajnokság az NB III Keleti csoportjában szereplő csapatok számára. Együttesünk Egerbe látogat.

A Heves megyei alakulat a koronavírus járvány miatti halasztásoknak köszönhetően két meccsel kevesebbet játszott, mint riválisai, ám így is az ötödik helyen áll a táblázaton. A Füzesgyarmat elleni hazai, illetve a Balassagyarmat elleni idegenbeli meccseit az elkövetkező hetekben pótolja.

A Süttő Szilárd dirigálta gárda nagy reményekkel kezdte a szezont, titokban még a feljutás kiharcolását sem tartják elképzelhetetlennek. Ennek megfelelően nem meglepő, hogy mindössze a BVSC, illetve a Tiszakécske ellen maradt pont nélkül ősszel a piros-kék legénység. Jó szereplése alapja a stabil védekezés, 14 lejátszott meccsén mindössze 9 alkalommal vették be kapuját. Ennél is többet mond, hogy 9(!) találkozón érintetlen maradt hálója. A Cegléd és a Gyöngyös elleni meccsek kivételével, amikor gólt szerzett, mindig begyűjtötte a három pontot.

Az együttes leggólerősebb játékosa a diósgyőri nevelésű Boros Gábor, aki már az NB I-ben is bemutatkozott a DVTK színeiben. Rajta kívül Pál Szabolcs (MTK, DVTK, Siófok) és egykori játékosunk, Gresó Mátyás okozza a legtöbb fejtörést a riválisok védelmének. A hevesi keret egyébként hemzseg a rutinos futballistáktól: a kapus Nacsa Péter (Győri ETO, Pápa, Kisvárda, Szolnok), Hegedűs Dávid (Szolnok, Mezőkövesd, Kaposvár) vagy a 39 éves Katona Attila (DVTK, DVSC) hosszú éveket töltött el a profiligában.

Nem vár tehát egyszerű feladat csapatunkra, csak kilencven perces maximális figyelemmel, fegyelemmel lesz esélyünk a sikerre.

Be the first to comment

Leave a Reply