Pálinkás Gergő lett a házi gólkirály, de Gresó Mátyás hozta a legtöbb pontot

Az év végéhez közeledve elérkeztünk a téli “bizonyítványosztáshoz”. Hálóőreink teljesítményét a napokban már értékelte kapusedzőnk, Juhász Tibor. Most a gólfelelősök összteljesítményét vesszük górcső alá.

Hogy egy támadó jól vagy rosszul végezte dolgát, a legegyszerűbben góljai száma alapján lehet megítélni. Mert lássuk be, a szurkolót nem érdekli, hogy a csatár mennyit fut, hány védőt cselez ki, egyetlen dolog számít, bevette-e az ellenfél kapuját. Hogy ezt bomba erős lövéssel, csukafejessel, vagy éppen a hátáról a hálóba pattanó labdából szerezte, tulajdonképpen édes mindegy. Igazából még egy szempont játszik értékelésében: találata pontot, pontokat hozott-e a konyhára vagy éppen csak a szépítésre volt elég.

Ezek alapján nézzük csapatunk őszi gólszerzőit.

Pálinkás Gergő: kilenc találatával előkelő helyen áll a Keleti csoport góllövő-listáján, nála csak négyen (!) szereztek több gólt: Bárány Donát (DEAC, 19), Kapican Valér (Sényő, 10), Katona Bence (Putnok, 10) és Lukács Richárd (Cegléd, 10). Ez akár szép teljesítménynek is (lenne) nevezhető, ám góljait összesen 4, azaz négy meccsen szerezte! Ez azt jelenti, a tizenhét őszi találkozóból (még ha sérült is volt menet közben) 13-szor eredménytelennek bizonyult. Tény ugyanakkor, hogy a Gyöngyöst és az ESMTK-t az ő találataival vertük, míg a Putnok és a DVSC II ellen egyenlítő gólt szerzett. Amikor gólt szerzett, összesen 11 pontot könyvelhettünk el

Gresó Mátyás: mindössze egyetlen találattal marad el Pálinkás Gergőtől, nyolc gólja jó bemutatkozásnak számít első jászberényi évében. Az ő esetében sokat nyom az összértékelésen, hogy hat meccsen volt eredményes. Amikor a kapuba talált háromszor nyertünk (DVTK II, DEAC, Sényő), háromszor döntetlenre végeztünk (DVSC II, Hatvan, Cegléd), s ez 12 pontot hozott a konyhára.

Szemere Balázs: szélső védő létére négyszer is eredményesnek bizonyult, nem véletlen, hogy versenyben van az őszi idény legjobb játékosának címéért a Keleti csoportban. Góljait négy összecsapáson szerezte – egy-egy győzelem és vereség, illetve két döntetlen -, s ezeken öt pontot gyűjtött csapatunk.

Szöllősi Ferenc: játékmesterként négy góllal járult hozzá az összteljesítményhez. Három meccsen volt eredményes, amikor a kapuba talált, soha nem kaptunk ki. A Gyöngyös és a Sényő ellen nyertünk, Balassagyarmaton ikszeltünk, s ez hét pontot ért.

Lakatos Gergő: középső védőnk két roppant fontos góllal mutatkozott be szurkolóinknak az ősz folyamán: a Putnok elleni rangadón győztes gólt fejelt, míg a Cegléd ellen az ő találata is kellett, hogy ponttal térjünk haza a forduló meccséről.

Ludasi Martin: tőle többet vártunk két gólnál, de betegség és sérülés miatt a korábbiaknál kevesebb időt töltött a pályán. Amikor viszont a kapuba talált, mindig nyertünk, így a DVTK II és a Putnok is pont nélkül távozott Jászberényből.

Négyen, Balogh Bálint, Lakatos Béla, Sándor István és Süttő Attila egy, egy alkalommal voltak eredményesek. Ez összesen 33 gól, melynél többet csak a DEAC (44) és a Sényő (36) szerzett.

Fotó:

berenyfoci