Otthon mindenkire veszélyes, idegenben viszont halovány a Nyírbátor

A hét végén a nyolcadik forduló összecsapásaival folytatódik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság Keleti csoportjának küzdelemsorozata. Csapatunk a táblázatunk a velünk azonos pontszámmal álló Nyírbátor együttesét fogadja vasárnap 15 órakor.

Rendkívül két arcú gárda a Nyírbátor. Hazai pályán mindenkire veszélyes, bátor futballt produkál, idegenben viszont rendkívül visszafogottan teljesít. Mindennél jobban példázza a szabolcsiak hullámzó formáját eddigi eredménysoruk: háromszor léptek pályára ismerős környezetben, s 11-3-as gólkülönbség mellett mind a kilenc pontot otthon tartották. Ugyanakkor idén ősszel eddig négyszer szerepeltek idegenben, és 3-10-es gólkülönbség, valamint nulla pont áll a nevük mellett.

Ezek alapján tulajdonképpen nyugodtan várhatjuk a hét végi kilencven percet, ám óriási hibát követnénk el, ha csak a “mezt” küldenénk fel a pályára vasárnap. Egyrészt a nyírbátori gárdát erősíti a gólkirály-jelölt Hornyák Marcell, aki 630 perc alatt már kilencszer(!) talált a kapuba – rajta kívül nincs olyan nyírbátori játékos, aki egynél több gólt szerzett volna idén -, másrészt mint tudjuk, minden sorozat megszakad egyszer.

Jó lenne, ha ez nem ellenünk következne be …