Otthon, mégis idegenben

Amint arról korábban már beszámoltunk, csapatunk a Putnok elleni, április 8-i mérkőzéssel elköszönt Jászberénytől, s a szezon hátralévő hazai mérkőzéseit “albérletben” rendezi meg.

A létesítmény felújításával kapcsolatos (tervezett) munkálatok elérték a centerpályát, így muszáj volt időlegesen új otthon után nézni – tájékoztatta honlapunkat klubunk elnöke, dr. Gottdiener Lajos. – Tegnap átvette a terepet a kivitelező, ma pedig megkezdődik a munka a játéktéren. Teljes egészében vízelvezetővel alácsövezett, locsolóberendezéssel ellátott, vetett gyepszőnyeget kap a pálya.

Mikorra készülnek el a munkálatokkal?

Ugyan négy, öt hét alatt mindennel elkészülnek, ám a fűnek meg kell erősödni, így vélhetően csak a 2018-19-es őszi szezonban, szeptember végén költözünk haza. Megpróbáljuk a pályaválasztói jogot felcserélni a sorolás szerinti hazai mérkőzéseinken, amennyiben ez nem lehetséges, néhány meccs erejéig még “albérletben” maradunk.

A napvilágot látott információk szerint Gyöngyösön fogadjuk ellenfeleinket …

Természetesen szerettünk volna a megyében maradni, de a szolnoki, Tiszaligeti-stadion bérleti díja nagyon drága számunkra. Hatvanban jelenleg csak megyei I. osztályú pálya van, a legközelebbi, harmadosztályú minősítéssel rendelkező létesítmény pedig a gyöngyösi. Ráadásul a Heves megyei alakulattal már letudtuk tavaszi mérkőzésünket, és a sorsolás szerint hazai mérkőzések sem ütik egymást, hiszen ők szombaton, mi pedig vasárnap fogadjuk ellenfeleinket.

Csapatunk a hét végén, vasárnap 16.30-kor a Monor együttesét fogadja, immár Gyöngyösön.