Otthon, édes otthon …

Idei utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készül az NB III Keleti csoportjában szereplő csapatunk. A hét végén a Debreceni EAC gárdáját fogadjuk … Itt most azt kellene írnunk, hogy ismerős környezetben, de hát mint tudjuk, ez nem igaz. Április 8-a, a Putnok elleni jászberényi mérkőzés óta, pályánk felújítása miatt, folyamatosan idegenben kénytelen szerepelni. Hol “kicsit” idegenben, hol “nagyon” idegenben. Április közepe óta a gyöngyösi Kömlei Károly Sporttelepen rendezzük hazai találkozóinkat, de hát valljuk be, ez azért nem ugyan az, mintha Jászberényben lépnénk pályára.

  • Nem panaszként mondom, de nem igazán sikerült “belaknunk” a gyöngyösi pályát. Ugyan úgy idegenben érezzük magunkat a Heves megyei városban, mint éppen aktuális vendégünk – felelte honlapunk érdeklődésére vezetőedzőnk, Arany László. – A hazai pálya azért mást jelent egy futballista számára. Ismeri a saját stadion minden négyzetcentiméterét, tudja hol, milyen a játéktér talaja, hol van göröngy, és hol biliárdasztal simaságú a fű. A közönségről már nem is beszélve … Azt is tudjuk ugyanakkor, hogy az új pálya nekünk épül. Ha elkészül és hazaköltözhetünk, egészen más körülmények várnak majd ránk.

Pályánk felújítása már javában zajlik, a régi gyepszőnyeget már eltüntették, s lassan megkezdődik a füvesítés. Ha minden jól megy – kellően megerősödik az új gyepszőnyeg – valamikor az őszi idény közepén valóban azt írhatjuk majd: … ismerős környezetben, hazai pályán fogadhatjuk soros ellenfelünket.

Addig viszont marad, hogy vasárnap 17 órakor a DEAC együttesét fogadja csapatunk ideiglenes albérletében, Gyöngyösön.