Őszinte focira készülünk

Német Gyula nem tudja meghazudtolni magát … A korábbi gólerős csatárból lett vezetőedzőnk csapatától is azt szeretné látni, amit annak idején játékosként önmaga is vallott: a nézők gólokat akarnak látni!

  • Őszinte focira készülünk – árulta el futballról alkotott hitvallását szakvezetőnk. – Éppen ezért nem vagyok igazán híve az egy csatáros játéknak. Megpróbálkozunk a szerkezetváltással, de azt én is tudom, hogy a keret adottságai szabják meg a taktikai lehetőségeket. Folyamatosan beszélek, beszélgetünk a játékosokkal öltözőben, pályán egyaránt, igyekszünk minden eszközt megragadni, hogy megértsék, mit szeretnénk látni tőlük.

Ahogy Német Gyula is említette, a keret összetétele szabja meg a variációs lehetőségeket. Márpedig három felkészülési meccs alapján egyre inkább kirajzolódik, hogy szélsők tekintetében nem állunk jól. Mert bár Szemere Balázs és Süttő Attila talán a két legbiztosabb pont az együttesben, ám rájuk a védekezésben olyan teher hárul, hogy a támadásokra óhatatlanul kevesebb energiájuk marad. Albert Ádám, Svedyuk Alex és Herczeg László nyári távozása olyan űrt hagyott maga után, melyet egyelőre nem sikerült betömnünk. László Krisztián – a BVSC ellen gólt is lőtt – és Balogh Bálint minden tőle telhetőt megtesz, hogy pótolja a néhány hete eligazolt rutinosabb társakat, de nekik még idő kell, míg felveszik ritmust.