Ősszel kiütöttük hétvégi vendéglátónkat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A magyar labdarúgó válogatott Európa-bajnoki selejtező mérkőzése miatt ezúttal kivételesen nem vasárnap, hanem szombaton rendezik a harmadosztályú bajnoki mérkőzéseket. Csapatunk az újonc, kiesés ellen menekülő Sajóbábony vendége lesz.

A borsodi gárda jelenleg ugyan a bent maradó, tizenkettedik helyen tanyázik a táblázaton, ám előnye mindössze három pont a már kieső pozícióban lévő Cigánd és kis-Diósgyőrrel szemben. A tavaszi idényben eddig egy, egy győzelmet, döntetlent, illetve vereséget ért el. A feljutásra pályázó ESMTK-t igencsak megizzasztotta, hiszen csupán a hajrában kapott gólokkal maradt alul 2-0-ra, ellenben a közvetlen riválisnak számító Cigándot 2-1-re legyőzte, míg a Tállya vendégeként gól nélküli döntetlenre végzett.

Az újonc két mutatójára sem lehet büszke: a legkevesebb gólt szerezte (17) és az SBTC (41) mellett a legtöbbet (40) kapta a Keleti csoportban. Mindez akár azt is jelentheti, ha csapatunk hozza a szokásos gólerős támadójátékát, jó eséllyel haza hozza a három pontot Sajóbábonyból. Balogh Dénes és Horváth Szabolcs letöltötte piros lapos eltiltását, így pályára léphetnek a hét végi összecsapáson.

Ősszel éppen az újonc ellen aratta legfölényesebb győzelmét csapatunk, akkor Szanku Kristóf 2, Farkas János, Szöllősi Ferenc, Ludasi Martin, Szemere Balázs és Bálint Artúr találataival 7-1-re diadalmaskodott.

A szombaton 15 órakor, Sajóbábonyban rendezendő bajnoki találkozót Kárpály Mihály vezeti, segítői Kovács II Gábor és Soós András lesznek.