Újabb magabiztos győzelem: Jászberényi FC-DEAC 4-0 (3-0)

A harmadosztályú labdarúgó bajnokság mai fordulójában a debreceni egyetemi klubot fogadja csapatunk. A 16 órakor kezdődő összecsapást online közvetítésünk révén követhetik figyelemmel.

Huszák Géza vezetőedző a kisárgult Süttő Attila helyére a sérüléséből felépült Birtalan Jánost jelölte a védelem bal oldalára.

Jászberényi FC-DEAC 4-0 (3-0)

Jászberény, 300 néző, vezeti: Tamási Patrik (Kovács Brankó, Soós András)

JFC: Miski – Szemere, Szanyi, Hevesi-Tóth, Birtalan – Ilkovics – Albert Á., Sándor I., Ludasi, Svedyuk – Farkas J.

Edző: Huszák Géza.

DEAC: Szabados – Kónya, Nagy Z., Kiss L., Virág – Ramos – Nagy R., Balogh K., Karikás – Kerekes, Sidibe. Edző: Sáfár László

1.perc: Ünnepélyes kezdő rúgással kezdődik a mérkőzés. László Zsolt törzsszurkolónk indította útjára a labdát. Elkezdődött a mérkőzés: csapatunk tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben léptek pályára.

2. perc: Albert Ádámot buktatták a debreceni térfél közepén, a bal oldali vonal közelében. A szabadrúgást a sértett tekerte középre, ám a magas debreceni belsők kifejelték a labdát.

6. perc: Ramos buktatta a nagy lendülettel előretörő Albertet a debreceni térfél közepén. A belőtt szabadrúgást ugyan kivágta Kiss, ám Sándor ismétlése után a hajdúsági védő kezén csattant a labda. Albert 25 méteres szabadrúgását Szabados bravúrral hárította, sőt a kipattanót egy lépésről kapura bombázó Farkas labdája is elakadt a gólvonalon a debreceni hálóőrben.

10. perc: Kiss László csúnyán buktatta a rajta már túljutó és sprintelő Szemerét. A játékvezető ugyanúgy sárga lapot adot csak a vendégek játékosának, mint a reklamáló Farkas Jánosnak. A szándékos utánrúgás azonnali piros lapot ért volna.

16. perc: Remek labdakihozatal után Sándor jó tempóban indította a védők közül kilépő Farkast, ám Szabados a kapujából kifutva, a tizenhatoson kívül bedobásra vágta a labdát.

20. perc: Ramos durván lekönyökölte a felezővonal közelében Szemerét, megúszta lap nélkül a nyilvánvaló szabálytalanságot. A szabadrúgást Sándor remekül ívelte a tizenegyes pont környékére, Svedyuk pedig védőjét megelőzve a bal sarokba fejelte a labdát, 1-0.

23. perc: Svedyuk és Albert bolondította meg a debreceni védőket. Kiss az utolsó pillanatban tudott szögletre menteni kapura törő támadónk elől.

28. perc: Albert felívelt labdáját Kónya kifejelte, Svedyuk 20 méterről azonnal kapura lőtt, labdája azonban a léc fölött zúgott el.

30. perc: Albert Ádám 23 méteres, mesterien elvégzett szabadrúgása a jobb felső sarokban landolt, 2-0.

35. perc: Percek óta áll a játék. Ludasit olyan durván talpalták le, hogy szétnyílt a térde. Hordágyon kellett lehozni a pályáról és azonnal mentőt hívni hozzá.

39. perc: A megsérült ludasi helyére Herczeg László érkezett a pályára.

41. perc: Ramos ezúttal az alig pár perccel korábban pályára lépő Herczeget talpalta le látványosan, ám a játékvezető ezúttal is megkönyörült a hondurasi légióson.

42. perc: Sándor remekül indította a jobbösszekötő helyén meginduló Farkast, aki egy csel után remekül gurított középre, de Albert 11 méteres lövését Szabados bravúrral hárította.

45. perc: A játékvezető Ludasi Martin sérülése miatt 5 percet hosszabbít.

45+4. perc: Farkas János szép cselsorozat után tisztára játszotta magát és a balösszekötő helyéről, 10 méterről, finom boka mozdulattal a hosszú sarokba pörgette a labdát, 3-0.

Vége az első félidőnek.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

48. perc: Sándor cselezte le magáét a jobb oldali alapvonalig, visszagurított labdáját Farkas egy állítás után, 10 méterről kapura lőtte, de labdáját blokkolták a debreceni védők.

56. perc: Albert jobb oldali szabadrúgását a hosszú saroknál Hevesi-Tóth Tamás remekül fejelte a jobb sarok felé. Ilkovics úgy érezte, hogy a labda gólba tart és ezért átlépte, ám a labda a kapufát súrolva az alapvonalon kívül hagyta el a játékteret.

58. perc: Kettőt is cserél a Debrecen: Ramos és Nagy Róbert helyére Bíró és Spitzmüller érkezett.

67. perc: Herczeg forgolódott a tizenhatos vonalán, majd a jó tempóban mellette érkező Svedyuk elé gurított. A szélső 10 méteres lövésébe Szabados önfeláldozóan belevetődött, miközben hárított meg is sérült.

68. perc: Cserél csapatunk: Farkas János helyére Szanku Kristóf érkezett.

73. perc: Herczeg keresztpasszával Szanku került ordító helyzetbe, ám addig vért a lövéssel, míg Szabados bele tudott vetődni a labda útjába.A kapusról kipattanó labdára a hosszú saroknál érkezett Albert, ám éles szögből az oldalhálóba bombázott.

82. perc: Herczeg a debreceni térfél közepéről indulva remek labdával szolgálta ki Szemerét, aki a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről, okosan a jobb alsó sarokba helyezett, 4-0.

83. perc: cserél csapatunk: a hosszú sérülése után visszatérő Birtalan János helyére László Krisztián érkezik a hajrára.

Vége a mérkőzésnek.

Csapatunk az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát és zsinórban kilencedik győzelmét aratva őrzi első helyét a táblázaton.