Nyerni kell a kis-MTK ellen

Meglehetősen régen, még szeptember elején nyert utoljára bajnoki mérkőzésen csapatunk, így nyugodtan mondhatjuk, hogy rendkívül fontos összecsapás előtt állnak Arany László fiai. Az NB III-as bajnokság hét végi, 10. fordulójában az MTK II-t fogadjuk.

A képlet egyszerű, amennyiben sikerül legyőznünk a kis-MTK legénységét, felzárkózhatunk a középmezőny elejéhez, veresége esetén azonban akár kieső helyre is csúszhatunk. Nincs egyszerű helyzetben vezetőedzőnk, lévén az elmúlt három meccset zsinórban végig védő és jó teljesítményt nyújtó Miski Zoltán arccsont-törés miatt hosszabb időre kidőlt a sorból. Helyettese Menczeles Iván lesz, ám a kispadra már csak ifjúsági korú portást ültethet le tartalékként a szakvezető. Rajta kívül – a régóta maródiak mellett – más hiányzónk nem lesz, azaz a legerősebb gárdát küldheti pályára Arany László.

Az MTK II eddig meglehetősen hullámzóan teljesített a bajnokságban: négy győzelem mellett négyszer is vereséget szenvedett, azaz cseppet sem tűnik legyőzhetetlen gárdának. Az már más lapra tartozik, hogy majd kétszer annyi gólt szerzett, mint mi. A nagy kérdés esetében, hogy Pölöskei Gábor milyen összeállításban küldheti pályára a kék-fehér legénységet. Ha sok visszajátszó lesz az első keretből, vért fogunk izzadni a győzelemért, ha viszont nem kap vissza meghatározó futballistát az NB II-es gárdából, akkor szinte ificsapattal találjuk magunkat szemben.

Az előző idényben négy pontot vettünk el a kék-fehérektől, 4-3-as győzelmünk mellett egy 0-0-át értünk el a Hungária körútiak ellen. A találkozó vasárnap 15 órakor kezdődik Jászberényben.