Nyeretlen, de masszív újoncot fogadunk

A hét végén már a hetedik fordulót rendezik a harmadosztályú bajnokság Keleti csoportjában. Csapatunk az egykoron az élvonalban is megfordult, ám az elmúlt éveket csupán a megyei bajnokságban töltő Ózd együttesét fogadja.

Mikor egy bajnoki ezüstérmes az újoncot fogadja, hajlamosak a szurkolók egy kézlegyintéssel elintézni a találkozót, mondván egyesélyes az összecsapás. Pedig éppen ezek a legveszélyesebb összecsapások, hiszen a vendég gárdának nincs veszíteni valója. Ha kikap, papírforma eredményként könyvelik el, ha pontot szerez, netalántán nyer, bravúrról beszélnek a “hozzáértők”.

Az eltelt hat forduló ráadásul azt bizonyítja, hogy az Ózd igenis masszív együttes. Ugyan Hatvanban, valamint a listavezető DEAC otthonában egyaránt 4-4 gólt kapott és vereséget szenvedett, ám négy bajnokin pontot szerzett. A Tállya, a Sényő és legutóbb a Tiszaújváros ellen rendkívül stabil volt a fekete-fehér legénység hátsó alakzata. Védelme feltörhetetlennek bizonyult – mindhárom meccs 0-0-ás döntetlennel ért véget -, s ez figyelmeztető a múlt vasárnapi bajnokink ismeretében. Ugyanakkor mindössze két meccsen tudott a kapuba találni, négy alkalommal érintetlen maradt ellenfele hálója.

Az egykori szövetségi kapitány, Várhidi Péter dirigálta gárda a nyáron több olyan játékost is szerződtetett, akik az elmúlt éveket az NB III-ban töltötték, azaz nem lehet rutintalannak nevezni a fekete-fehér legénységet. Ha itthon akarjuk tartani a három pontot – márpedig ez a célunk -, egyetlen pillanatra sem vehetjük félvállról a meccset, különben kellemetlen meglepetésben lehet részünk.