Német tanácsokkal Pálinkás gólok

Mikor az előző szezon végeztével távozott csapatunktól a 35 éves, rendkívül rutinos, gólerős Farkas János, sokan féltették újdonsült vezetőedzőnket, kivel fogja pótolni az évekig a magasabb osztályban is szerepelt támadót. Aztán amikor friss igazolásként megérkezett Pálinkás Gergő, szurkolóink árgus szemekkel lesték minden mozdulatát. A nyíregyházi akadémián nevelkedett, az elmúlt két szezont Nyírbátorban töltő, az U21-es válogatott keretben is megfordult támadó a felkészülési meccseken ugyan gyorsan bizonyította, helye van a kezdőben, de hogy az ott mutatott teljesítmény mire lesz elég a bajnokságban, azt senki sem tudta. Pontosabban Német Gyula igen … Olyan szerepkört talált számára, melyben megmutathatja igazi erényeit. A bajnokság második fordulójában aztán máris “kiszakadt” a gólzsák, a 22 éves csatár négyszer köszönt be a Gyöngyös elleni meccsen, s igazi vezére volt csapatunknak.

  • Különleges helyzetben vagyok, hiszen vezetőedzőnk ugyanezen a poszton játszott, mint most én, így olyan tanácsokkal is ellát, melyekkel korábban senki sem – fogadta honlapunk gratulációját Pálinkás Gergő. – Mindig igyekszem megvalósítani utasításait, de hozzátartozik a hétvégi meccshez, hogy könnyű helyzetben voltam, hiszen a társak olyan labdákkal szolgáltak ki, melyeket szinte csak be kellett rúgni.

Mi az igazi posztod?

  • Utánpótlás koromban egyértelműen a szélről indulva kellett befelé törnöm. Nyírbátorban már beljebb játszottam, most pedig igazi feltolt ékként számol velem Német Gyula. És ez nagyon tetszik. Szeretek birkózni a védőkkel, ki tudom használni testi erőmet, gyorsaságomat.

Négy gólt szereztél Gyöngyösön. Melyik volt számodra a legemlékezetesebb?

  • Mind. A viccet félretéve, az első nagyon fontos volt, hiszen megnyugtatta a csapatot, de a második az, amelyik nekem a legjobban tetszett. Két védőt játszottam át, mielőtt kilőttem a bal alsót.

Magasra tetted a lécet, hiszen tavaly a teljes szezonban szereztél öt gólt, most pedig 180 perc után már négynél jársz.

  • Számomra mindig az a fontos, hogy a csapatom nyerjen. Hogy az én gólommal vagy valamelyik társaméval, édes mindegy. A hétvégén jön a következő bajnoki. Ismét csak az lebeg a szemem előtt, hogy gyűjtsük be a három pontot, a mikéntje lényegtelen.

A bajnokság harmadik fordulójában, vasárnap a kis-Diósgyőr együttese látogat Jászberénybe.