Német Gyula, avagy a berényi magyar játékosok és az elnézhető fojtogatás

Három kihagyott bajnoki mérkőzés után a hét végén ismét visszatérhet a csapat mellé és leülhet a kispadra vezetőedzőnk, Német Gyula, akit még a kis-Loki elleni összecsapást követően tiltott el a fegyelmi bizottság.

  • Hát nem volt egyszerű időszak – felelte honlapunk azon kérdésére Német Gyula, miként viselte, hogy hetekre száműzték a kispadról. – Itt az ideje, hogy visszatérhessek, mert sajnos azt tapasztaltam, hogy leszállóágba került a csapat. Hiába tettek meg mindent segítőim az oldalvonal mellett, az én habitusom egészen más és talán ez hiányzott ahhoz, hogy például a legutóbbi meccset megnyerjük.

Kifejtené ezt egy kicsit bővebben is?

  • Jól kezdtük a bajnokságot, és bár hét forduló után még most sem állunk rosszul, egyre inkább azt tapasztaltam, hogy “magyar” futballistáim vannak. A játék minősége, a hozzáállás az elmúlt meccseken már nem ugyanaz volt, mint a szezon elején. Mentek, csinálták a dolgukat, de az általam elvárt tűz, akarás hiányzott belőlük. És ezt nem tűrhetem. A Tállya elleni idegenbeli döntetlent még nem éltem meg tragédiaként, de a legutóbbi, Ózd elleni meccs már nagyon nem tetszett. Egy félidőt emberelőnyben játszva sem tudtunk nyerni. Sőt, még a döntetlennek is örülhettünk … Nem azt mondom, hogy ha ott vagyok a kispadon, más lett volna a játékunk, de az biztos, hogy már a szünetben számonkértem volna néhány játékoson a mutatott teljesítményt. A héten megbeszéltük az öltözőben a látottakat, remélem meglesz a hatása.

A hétvégén szünet lesz a pontvadászatban, ám a Sényő elleni kupameccs felér egy bajnokival.

  • Komolyan is vesszük az összecsapást, tovább akarunk jutni. Ugyan többen sérüléssel bajlódnak, de egyébként is bele akartam nyúlni a gárdába. Ismét azt akarom látni, hogy aki lehetőséget kap, az megdöglik a pályán a siker érdekében.A vasárnapi Magyar Kupa-mérkőzés 15 órakor kezdődik Sényőn.

Német Gyula súlyos eltiltása mellett – most, hogy már letöltötte – nem mehetünk el szótlanul az elmúlt napok eseményei tükrében. Miközben őt azért meszelte el három meccsre az FB mert “a játékvezető személyére sértő kifejezést használt”, a szerdán botrányos körülmények között véget ért Győri ETO-Nyíregyháza bajnokit követően nem volt ennyire szigorú a bizottság. A piros lapot kapott Szpisjak Zoran vezetőedző (Nyíregyháza), “mert a mérkőzés lefújása után az ellenfél technikai zónájába ment és ott az ellenfél kit managerével szóváltásba keveredett, dulakodott, nyakát szorongatta, a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3, Sebők Zsolt kit manager (értsd kapusedző, ETO), mert csapata technikai zónájában a mérkőzés lefújása után az az ellenfél kit managerével  szóváltásba keveredett, dulakodott, nyakát szorongatta a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 2 soron következő NB II-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott”.

Szóval a sértő kifejezés ugyanannyit (sőt egyes esetben  többet) ér, mint a fizikai erőszak. Vagy más megítélés alá esik egy jászberényi szakember, mint egy győri vagy nyíregyházi …