Nem tükrözi a jelenlegi helyezés a Hatvan erejét

Csapatunk szombaton “különleges” mérkőzésre készül. Egyrészt a szomszédvárak rangadója mindig más elbírálás alá esik, mint egy szokványos bajnoki – márpedig a Hatvan együttese a legközelebbi riválisunk a mezőny -, másrészt egy hete, Kazincbarcikán lezárult egy hosszú veretlenségi sorozatunk …

– … most pedig egy újat kellene kezdeni – vélekedett azonnal felvetésünkre csapatunk meghatározó játékosa, Hevesi-Tóth Tamás. – A múlt héten komoly pofont kaptunk Kazincbarcikán, melyből azonnal fel kell állnunk, ha igazi sportemberek vagyunk. Nem szeretnék senkit sem áltatni, semmivel sem lesz könnyebb a Hatvan elleni meccsünk, mint volt a múlt heti.

Azért a Kazincbarcika a bajnoki címért, illetve a feljutásért küzd, ugyanakkor a Hatvan a kiesés elől menekül.

– Nem szabad foglalkozni a táblázat állásával, hiszen roppant csalóka képet mutat. A Hatvan jelenlegi helyezése nem tükrözi valódi erejét. Híres Gábor csapata sokkal erősebb annál, minthogy a mezőny végén szerénykedjen. És ezt az októberi Magyar Kupa-meccsen magunk i megtapasztalhattuk.

Akkor mégis mire számíthatnak a mérkőzésre kilátogató szurkolók?

– Sok múlik azon, milyen lesz a pálya, de az biztos, hogy óriási csata várható. Véleményem szerint nem lesz sokgólos mérkőzés. A sáros, mély talajon nehéz rövidpasszos játékot nyújtani, így a pontrúgások dönthetik el a találkozó sorsát. Nagyon kell figyelnünk a vendégek mozgékony, gyors játékosaira, már a középpályán meg kell állítanunk őket.

A holnap 13 órakor kezdődő összecsapásra gondolva nincs könnyű helyzetben vezetőedzőnk, hiszen több játékosunk is sérüléssel bajlódik, így kezdőcsapatot csak közvetlen a találkozó előtt hirdet.