Nem szabad lebecsülni az Ibrányt

Szerdán délután, a Magyar Kupa hatodik fordulójának összecsapásán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrány együtteséhez látogat csapatunk. Ha valaki csak azt nézi, hogy házigazdánk a megyei másodosztályban szerepel, könnyen rálegyint a találkozóra, mondván nem lehet kérdéses a továbbjutás.

Amennyiben viszont valaki veszi a fáradtságot és utána néz az ibrányi gárdának, gyorsan szembesülhet vele, a világ legnagyobb butaságát követnénk el, ha lebecsülnénk vendéglátónkat. Tavaly nyáron ugyanis az együttes még megnyerte a megye egyes bajnokságot és a Kaposvári Rákóczi ellen hazai pályán 0-0-ás döntetlent játszott – idegenben 3-0-ra kikapott – az NB III-ba jutásért zajló osztályozón.

Az anyagiak hiánya miatt a klub idén a megye kettőbe nevezett, ám az már most látszik, hogy kimagaslik az osztályból. Hat bajnokin 57(!) gólt rúgott és mindössze hármat kapott. A gárda leggólveszélyesebb játékosa a 29 esztendős Madzin István, aki 450 perc alatt egymaga 14 alkalommal talált a kapuba. Mindössze három találattal marad el mögötte Tóth Zsolt, de Kiss Tamás is a meccsenkénti egyes gólátlag felett teljesített eddig.

A szerdán 15 órakor kezdődő összecsapást Rúsz Márton vezeti, segítői Varga Zsolt és Köteles Csaba lesznek.