Négy és fél hónap után bajnoki pontokért …

Véget ért a hosszú (kényszer)szünet a harmadosztályú bajnokság csapatai számára. A koronavírus-járvány miatt négy és fél hónapja nem játszottak tétmérkőzést az NB III-as együttesek, most vasárnap viszont végre bajnoki pontokért lépnek pályára. A rajt előtti helyzetről klubunk elnökét és szakosztály igazgatóját faggattuk.

  • Úgy gondolom, átigazolási terveinket sikerült megvalósítanunk – felelte érdeklődésünkre Tóth János. – Elsősorban a hiányposztokat szerettük volna betölteni olyan fiatal játékosokkal, akik erősségei lehetnek majd csapatunknak, ugyanakkor meghatározó játékosainkat egy kivételével megtartottuk.  Látva a felkészülést, az előkészületi meccseken mutatott játékot, én bizakodva várom a rajtot.

Hasonló véleményt fogalmazott meg dr. Gottdiener Lajos is.

  • Az első hat hely valamelyikét célozzuk meg, lehetőleg minél közelebb a dobogóhoz, ám a bajnoki cím megszerzésének nincs realitása. A Tiszakécske gárdája szerintem kimagaslik a Keleti csoport mezőnyéből, még az NB II-ben is erősnek számítana a keretük. Mögötte viszont az Eger, a BVSC, a Füzesgyarmat, a Cegléd, a Tiszaújváros és mi is szeretnénk éremközelbe kerülni.

Háromszor húsz csapat alkotja immár az NB III-at …

  • Csak a magánvéleményemet mondom: huszonegy bajnoki és minimum egy kupameccs vár mindenkire az ősszel, szerintem ez az amatőr vagy félprofi osztályban túl sok. Arról már nem is beszélve, hogy a hétközi fordulók igencsak megnehezítik jó néhány csapat dolgát. Nálunk is a keret nagy része dolgozik, tanul, még keressük annak megoldását, miként tudunk a legerősebb tizeneggyel kiállni a szerdai, idegenbeli összecsapásokon.

Milyen focit láthatnak majd szurkolóink?

  • Fiatal, lendületes játékosaink vannak, így bízom benne, hogy látványos támadójátékkal rukkolunk ki. Szeretnénk minél több nézőt kicsalni a meccsekre.

Csapatunk vasárnap 17.30-kor, Tiszaújvárosban kezdi meg idei bajnoki szereplését.