Műtét után már taposógépezik, szobabiciklizik Szanyi Krisztián

Ha létezik olyan, hogy peches sérülés, akkor Szanyi Krisztiáné mindenképpen az. Fiatal védőnk az előző szezon utolsó meccsének második félidejében úgy szenvedett keresztszalag-szakadást, hogy a közelében nem volt senki. Bár néhány napig még reménykedett, hogy talán még sem olyan nagy a baj, ám mikor Székesfehérváron megvizsgálta dr. Apkarovics Géza, bebizonyosodott, nem kerülheti el műtőasztalt és az ezt követő hosszabb kihagyást.

– Július 20-án kellett befeküdnöm a kórházba és másnap már át is estem a műtéten – felelte honlapunk érdeklődésére Szanyi Krisztián. – Gerincérzéstelenítés után a patellából kivett résszel pótolták a jobb térdemben az elülső keresztszalagot. Érdekes módon nem is akkor éreztem rosszul magam, hanem egy nappal később. Ez volt az első műtétem, így nincs összehasonlítási alapom, de ezt a szombatot biztos, hogy soha nem fogom elfelejteni. Miután kivették a csöveket a térdemből vasárnap 90, hétfőn 110 fokban kellett behajlítani a lábam, s ezt követően engedtek haza.

Hogy érzi magát most, jó három héttel a műtét után?

– Nem akarom elkiabálni, de meglepően jól. A főorvos úr szerint minden rendben volt az operáció alatt, s ha betartom a rehabilitációt, nem lesz gond a műtött térdemmel. Két hétig fekvő gyógytornát kellett végeznem, majd elkezdhettem a szobabiciklizést, a sétát és a taposógépezést. Holnap pedig Nagy Barbarával nekivágunk a komolyabb munkának. Semmiféle fájdalmat nem érzek, azon túl, hogy a jobb combon elvékonyodott, jól bírja a lábam a terhelést, aki az utcán lát sétálni, el sem hiszi, hogy három hete műtöttek.

Mikor láthatják ismét a pályán szurkolóink?

– Az azért sajnos még odébb van. A papírok szerint 11 hét után kezdhetek el óvatosan, egyenesen futni a szabadban, bár én azért reménykedek, hogy egy kicsivel talán sikerül lerövidíteni az időt. Ha minden jól megy, januárban már a csapattal kezdhetem meg a felkészülést a tavaszi idényre.

Úgy legyen!